BAKA, borsa ve odaların yönetimleriyle buluştu

18 Haziran 2013 18:52

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), seçimler sonrası yenilenen Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO), Bucak Ticaret ve Sanayi Odası (Bucak TSO) ile Burdur Ticaret Borsası’nın (Burdur TB) başkanları ile biraraya geldi. Batı Akdeniz’in kalkınması ile gelişmesi için yapılabileceklerin değerlendirildiği görüşmelerde, BAKA’nın Burdur, Isparta ve Antalya’yı içeren Batı Akdeniz’in marka olması için sürdürdüğü çalışmaları, ortak hedef ile amaçlarda buluştuğu ticaret odaları ve borsalar ile işbirliğinde ortak çalışmaların artırarak sürdürülmesinin önemi vurgulandı.

Görevleri arasında ‘Bölgesel gelişme hedeflerini gerçekleştirmeye yönelik olarak; kamu kesimi, özel kesim ve sivil toplum kuruluşları arasındaki işbirliğini geliştirmek’ bulunan BAKA, Burdur’un önemli sivil toplum kuruluşlarından BUTSO, Burdur TB ve Bucak TSO’yu ziyaret etti. BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin ile BAKA Burdur Yatırım Destek Ofisi (YDO) Koordinatörü Mehmet Candan, Burdur Ticaret Borsası Başkanı Yılmaz Başar, Başkan Yardımcısı Rahim Demirel ve Yönetim Kurulu Üyesi Remzi Macit ile biraraya geldi. Ziyaret ve başarı dilekleri için teşekkür eden Borsa Başkanı Başar, borsanın vizyonu, hedefleri ve çalışmaları ile Organize Hayvancılık Bölgesi, tarım ve hayvancılık sektörlerinde projeler konusunda bilgi verdi. Başkan Başar, BAKA’nın sürdürdüğü çalışmaları yakından takip ettiğini, bölge kalkınmasına sağladığı destekler için teşekkür etti.

BAKA, tekrar seçilerek güven tazeleyen BUTSO Başkanı Yusuf Keyik ve Bucak TSO Başkanı Hasan Yalçın Meçikoğlu ile de makamlarında biraraya geldi. BAKA’ya çalışmaları için teşekkür edip başarı dileyen başkanlar Keyik ve Meçikoğlu, Burdur ile Bucak iş dünyasının sorunları, hedefleri, projeleri hakkında bilgi vererek, ortak amaç ve hedefleri bulunan ticaret ve sanayi odaları ile BAKA’nın işbirliğiyle ortak çalışmalarının artarak devam edeceğine inandıklarını belirtti.

‘HER ZAMAN YATIRIMCININ YANINDAYIZ’

Görüşmelerde BAKA’nın misyonu, faaliyetleri, hedefleri ve çalışmaları hakkında bilgiler veren Genel Sekreter Tuncay Engin de, borsa ve odalarla işbirliği ve ortak çalışmaları artırarak sürdürmek istediklerini belirtti. Engin, bürokratik engeller konusunda BAKA olarak her zaman yatırımcıların hizmetinde olduklarını, Kalkınma Ajansının devlet kurumlarıyla özel kurumlar arasında bir köprü görevi gördüğünü söyledi.

Batı Akdeniz’deki ekonomik potansiyeli ortaya çıkartıp kalkınmada yol haritası olacak 2014-2023 Bölge Planı’nın tamamlanmak üzere olduğunu ve geleceğe yönelik projeksiyonların oluşturulduğunu belirten Tuncay Engin, Burdur’un özellikle hayvancılık, tarım ile doğal taş alanlarında gösterdiği gelişmeden duyduğu memnuniyeti ifade etti. Genel Sekreter Engin, hayvancılık, tarım ve mermer sektörlerindeki ürünlerin katma değerinin artırılması ve yeni pazarların bulunması konusunda Burdur’daki kamu kurum kuruluşları, STK ve iş dünyasıyla işbirliği içerisinde hareket etmeye ve her türlü katkıyı sağlamaya hazır olduklarını belirtti. Görüşmelerde BAKA’nın yürüttüğü faaliyetler hakkında Burdurlu paydaşlara bilgi aktarıldı.

 

Bu haber 699 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...