Vekiller büyük konuştu!

18 Haziran 2013 19:13

AKP milletvekilleri Süreyya Sadi Bilgiç ile Recep Özel, Kamu-Özel ortaklığı ile yapılacak olan Isparta Şehir Hastanesi'nin Burdur'a kaydırılacağı ya da yapımının iptal olacağı yönünde çıkan söylentilere cevap verdi. Vekiller, “Hastanenin bu sürece geleceğine inanmayan bir takım çevreler var. Şu anda bazı sebeplerden ötürü hiçbir yerde inşaatlar başlamadı. Ancak Türkiye’de ilk temeli atılan ve tamamlanan hastanelerden olacağız” dedi.

“Kamu Özel ortaklığında Türkiye’nin 28 iline hastane yapılacak. Bunlardan biri de Isparta’mızdır. Bakın Bursa, Gaziantep, Ankara, Kocaeli, Adana ve Bursa gibi illere de şehir hastaneleri yapılacaktır. Şu anda bazı sebeplerden ötürü hiçbir yerde inşaatlar başlamadı. Bizim hastanemizin de nihai teklifi sonlandırıldı. Sadece sözleşme kaldı. Kolay değil ilimize 500 milyon TL değerinde bir yatırım yapılacaktır. Şartname ve kanun gereği, ihaleyi alan firmanın mali durumuna bakılır, taahhütleri yerine getirip getirilmeyeceğine bakılır. Çok geniş bir çalışma yapılacak. Hem de şunu da belirtebiliriz ki Türkiye’de ilk temeli atılan ve tamamlanan hastanelerden olacağız. İlimize ve bölgemize yakışan bir yapıt ortaya çıkacaktır. Ispartamızın çehresi değişecek. Bunun için gerekli tüm çalışmalar ve araştırmalar yapılıyor” dedi.

ŞEHİR HASTANESİNİN YAPILACAĞINA İNANMAYANLAR VAR

Şehir Hastanesi’nin bu sürece geleceğine inanmayan bir takım çevrelerin olduğunu belirten AKP’li vekiller “Bölge Hastanesinin bu sürece geleceğine inanmayanlar vardı. Onlar sürekli bu konuyu dillerinde tekrarlayıp duruyorlardı. Şükürler olsun ki bu aşamaya geldik. Hastanenin yapım süreci bu noktaya geldi” diye konuştu.

Bu haber 592 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...