“Isparta’nın en büyük yatırımı olacak”

18 Haziran 2013 19:14

ITSO önderliğinde oluşacak ve Isparta’da ilk defa valisinden belediye başkanına, milletvekillerinden meslek örgüt başkanları ve sivil toplum kuruluşu başkanlarına kadar ilimiz için kazanımda bulunmak üzere Ankara’ya çıkarma yapılacak. ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, “Daha önce aynı masada oturabilmemiz çok önemli demiştim. Şuanda aynı masada oturuyoruz. Tüm Isparta, Isparta’nın menfaatine olan bir konu içinde hep beraber olmak istiyor. Bu Isparta’nın en büyük yatırımı olacak” diye konuştu.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun söz verdiği ve Isparta’ya yapılacak olan Teknik Meslek Lisesi’nin Ankara’da protokol imza töreni olacak. Ancak protokol törenine Ticaret ve Sanayi Odası tek başına gitmeme kararı aldı. Okulun dışında Isparta için başka kazanımlar elde edilmesi için tüm Isparta yarın Ankara’da olacak.

KİMLER YOK Kİ

Vali Memduh Oğuz, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve Yönetim Kurulu üyeleri, Milletvekillerimiz Süreyya Sadi Bilgiç, Recep Özel, Nevzat Korkmaz, Ali Haydar Öner, Rektör Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, Esnaf Odaları Birlik Başkanı Mehmet Aybatılı, Göller Bölgesi Birlik Başkanı Ahmet Tural, Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar, Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Mahmut Bülbül, İl Milli Eğitim Müdürü İlyas Can, işadamları dernek başkanları ve Ankara ISVAK Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu başta olmak üzere Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve bazı konularda diğer devlet büyükleriyle görüşme yapacaklar.

ISPARTA İSTEDİ Mİ BİRLEŞEBİLİYORMUŞ

Bu ziyaretin önderliğini üstlenen Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen, “Ispartalı, Isparta’yla alakalı bir konuda birleşebilir. Bu, bundan sonraki çalışmalarında bir kıvılcımıdır. Çarşamba günkü yatırım Isparta’nın en büyük yatırımı. Bundan sonra önümüze çıkacak her olumsuzu aşmak yönünde çok başarılı olacağız. Isparta’nın gelişmesiyle alakalı projelerin uygulanması noktasında da çok önemli bir sürece giriyoruz. Biz yönetim kurulumuzla gidip bir bakanımızdan randevu alsak, görüşsek mi etkili olur, yoksa birlik içinde Isparta olarak gitsek mi? Bunu çok iyi değerlendirmek lazım. Buradaki kazancımız bir okul değil” dedi.

BİZ AÇIKLADIK, BİZ YAPTIK ANLAMI ÇIKMASIN

Öte yandan bu konuyu kendilerinin kamuoyuna açıkladığını ancak yapım aşamasında tüm Isparta’nın buna katkı sağladığını ifade eden Başdeğirmen şunları söyledi; “Açıkladığımız konuları ITSO olarak sadece biz yapıyoruz anlamı çıkmasın. Tüm birimlerle birlik ve beraberlik içinde çalışıyoruz. Burada böyle bir algı oluşursa memleketimiz zarar görür. Bir konuyu Isparta’nın gelişmesinde etkili olan kurum ve kuruluşlarla istişare yapıyoruz. Daha sonrasında açıklama yapıyoruz. Herkes üzerine düşeni yaptıktan sonra başarılı olunacağına inanıyoruz. Bugün yapılması gereken neyse paylaşıyoruz. Herkes kendi üzerine düşenle ilgili olarak ayrıntılı çalışmasını yapıyor. Ayrı ayrı seslerini de duyuruyorlar. Tek başımıza bu işin içerisinde olduğumuz zaman başarılı olmamız mümkün değil. Çok sesli, ama tek ağız olmalıyız.

TEKNİK MESLEK LİSESİ İÇİN PROTOKOL İMZALANACAK

Konu Isparta’ya kazandırılacak bir okul meselesi. Seçimlerden önce de dile getirmiştik. Isparta’da ara eleman sorununu çözecek bir okul olması gerekiyor. Bu Teknik Meslek Lisesi de olabilir veya Teknik Meslek Yüksekokulu da olabilir. İkisi de Ispartamıza hizmet edecek, önemli bir faydadır. Şuanda TOBB ile yaptığımız görüşmelerde Ispartamızda daha çok Teknik Lisenin faydalı olacağı görüşüne varıldı. TOBB ile imzalayacağımız protokol de Teknik Lise olarak hazırlandı. 24 derslikli bir okul olacak. Bununla ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile istişareli çalışmalarımız oluyor. Valilik ve Milli Eğitim Müdürlüğümüzün göstermiş olduğu bir yerde inşaata başlayacağız. Bunun da protokolünü imzalamak için geniş katılımlı bir grupla Ankara’ya gidiyoruz.”

KALKINMA BAKANI İLE GÖRÜŞECEĞİZ

Öte yandan Ankara ziyaretleri kapsamında Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile de görüşeceklerini belirten Başdeğirmen, bu ziyaretlerin Isparta’nın önünü açacağını savundu. Başdeğirmen, “Bakanımızdan gül laboratuvarının kurulmasıyla ilgili destek isteyeceğiz. Isparta’ya yatırımlar konusunda görüşmeler yapacağız. Üniversitemizin ihtiyaçları var. Onları dile getireceğiz” diye konuştu.

Bu haber 647 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...