“Günümüzde barışa çok ihtiyacımız var”

1 Eylül 2012 10:31

“Günümüzde barışa çok ihtiyacımız var”

CHP Kadın Kolları 1 Eylül Dünya Barış Günü’nü buruk kutladıklarını belirterek;  “Bu kadar çok şehit verdiğimiz şu günlerde; barıştan söz edebilir miyiz? Başka ülkelerin iç işlerine karışarak, saldırı planları yaparak, barıştan söz edebilir miyiz?” dedi.

 

CHP Kadın Kolları Başkanlığından yapılan açıklamada; “Bugün Dünya Barış Günü, dünya çapında çatışmaların önlenmesi ve barışın tesisi yolunda bilinçlenmeyi amaçlamıştır. Savaşlardaki insani kıyımın anısına Japonya tarafından yaptırılan “BARIŞ ÇANI” tüm kıtalardaki çocukların bağışladıkları bozuk paralarla üretilmiştir. Üzerine “Çok Yaşa Mutlak Barış” yazılmıştır.

Varşova Paktı üyesi ülkeler barış içinde bir dünya mücadelesi görevini hatırlatmak amacıyla Hitler faşizminin 1939 yılında Polonya’yı işgal ederek II. Dünya savaşını başlattığı tarih olan 1 Eylül’ü “Dünya Barış Günü “olarak ilan etmiştir.

Savaşa baş kaldıran, barışın özünün altını çizen en güzel, en anlamlı ve evrensel bütünleştiriciliği olan “ YURTTA SULH, CİHANDA SULH” sözü 20 Nisan 1931’de Mustafa Kemal ATATÜRK tarafından dile getirilmiştir.

Barış zeka ürünüdür, savaş; aklı olmayanlara aittir. Eğer uğruna savaşacak bir şeyin varsa; o olsa olsa özgürlüğündür, bağımsızlığındır.

Bu kadar çok şehit verdiğimiz şu günlerde; barıştan söz edebilir miyiz? Başka ülkelerin iç işlerine karışarak, saldırı planları yaparak, barıştan söz edebilir miyiz?

Seslerimiz, bütün yalanları sahiplerinin yüzlerine vursun ve vicdanlarına çarpsın. Seslenmekten korkmayalım” denildi.

 

 

 

 

Bu haber 811 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...