Vali Oğuz, BYS Tekstil Fabrikasını ziyaret etti

19 Haziran 2013 19:04

Vali Memduh Oğuz iş adamlarına yönelik ziyaretleri kapsamında Mehmet ve Melih Üçkardeşlere ait BYS Tekstil Fabrikasını ziyaret ederek firma sahiplerine ve çalışanlarına hayırlı iş ve bol kazançlar temennisinde bulundu.

Vali Memduh Oğuz’a fabrikayı gezdirerek üretim hakkında bilgiler veren Mehmet Üçkardeş, tamamen doğal yün ip ve halı üretimi yaptıklarını belirterek, 4 Temmuz’dan itibaren ürettikleri halılardan Mekke’de Kabe-i Şerife döşeyeceklerini söyledi.

Şu an itibariyle 500 kişilik istihdam kapasitesiyle vardiyalı olarak üretime devam ettiklerini ifade eden Üçkardeş, yapımı devam eden halı imalat bölümünü kısa süre içerisinde genişleterek 1.500 kişiyle üretimlerine devam edeceklerini söyledi.

Küçükbaş hayvan yünlerinin % 50’sini iç piyasadan tedarik ettiklerini, % 50’sini de Yeni Zelanda’dan ithal ettiklerini belirten Üçkardeş, fabrikada üretilen ip ve halının % 95’ni 27 ülkeye ihraç ettiklerini ifade etti.

Yün iplik ve halı dokumasında dünyada kapasite olarak birinci olduklarını belirten Üçkardeş, amaçlarının hammadde olarak aldıkları koyunyününü halı olarak imal etmek olduğunu söyledi.

Gördüğü manzaradan memnun olduğunu belirten Vali Memduh Oğuz ise, Isparta halıcılığının çağdaş dünya standartlarında üretim yapıyor olmasının sevindirici olduğunu söyledi.

Eski dönemde her tarafta halı tezgahlarının olduğu, çarşıda pazarda halı pazarlarının kurulduğu, halı piyasasının oluştuğu Isparta halıcılığının yeni dönemde çağdaş dünya standartlarında üretim yaptığını ifade eden Vali Oğuz; “Bakın burada Üçkardeşler, Yeni Zelanda başta olmak üzere dünyanın değişik yerlerinden yün getiriyorlar ve burada işleyerek bütün dünyaya en iyisi biziz diyerek hem onun ipliğini hem de halısını satıyorlar. Ve bu alanda rakipsiziz diyorlar” dedi.

Fabrika sahasının genişletilerek yeni 1000 kişiye istihdam sağlanacak olmasının Isparta halkı adına sevindirici olduğunu belirten Vali Oğuz, üretilen halıların Kabeye serilecek olmasının Isparta adına ayrı bir gurur tablosu olduğunu söyledi.

Kabenin Isparta’dan gönderilen gülsuyu ile yıkandığını hatırlatan Vali Oğuz; “Dünyanın değişik ülkelerinden Kabeye giden milyonlarca insan Isparta halısının üzerinde ibadetlerini yapacaklar. Üzerinde yürüdükleri, ibadet ederken secde ettikleri, alınlarını koydukları halı Isparta halısı olacak. İnşallah başta Ispartalılar olmak üzere Türkiye’den kutsal topraklara gidecek olan vatandaşlarımız o halının üzerinde daha büyük bir gururla dolaşacaklar. Nasıl bir dönemde Kabe Isparta gülsuyu ile yıkanıyor diye seviniyorsak,  şimdi oradaki halılar bizden gidiyor diye seviniyoruz, bundan daha büyük mutluluk olur mu?” dedi.

Vali Memduh Oğuz, incelemelerinden sonra tebrik ve başarı dilekleriyle fabrikadan ayrıldı. 

 

Bu haber 1280 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...