Isparta’ya güneş enerji santrali kuruluyor

19 Haziran 2013 19:16

Doğal süreçlerde var olan enerji akışından elde edilen Yenilenebilir Enerji, Isparta’da hayata geçiyor. Güneş ışığı, rüzgâr, akan su (hidrogüç), biyolojik süreçler ve jeotermal olarak enerji üretilerek, şehrin cazibe merkezi olmasını sağlayacak.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, yenilebilir enerji kaynaklarında Isparta’nın cazibe merkezi olması için çalışmalarını sürdürüyor. Isparta’da da yenilenebilir elektrik enerjisi üretmek amacıyla güneş enerjisi ölçüm istasyonları kurulmaya başlandı. Bu istasyonlardan elde edilen verilere bakılarak Güneş Enerjisi Santralleri kurulacak.

26 YERE GÜNEŞ ENERJİSİ ÖLÇÜM İSTASYONU KURULDU

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cenk Şölen, “İlimizde Güneş Enerjisi Ölçüm İstasyonları ile ilgili yapılmış olan çalışmalar Şarkîkaraağaç İlçesine bağlı Murat Bağı Köyü, Ördekçi Köyü, Çiçekpınar Kasabası ve Çavundur Köyü, Gönen İlçesine bağlı Merkez ve Senirce Köyü, Atabey İlçesine bağlı Onaç mevkisi, Eğirdir İlçesine bağlı Barla Kasabası, Sütçüler İlçesine bağlı Sağrak Köyü, Senirkent İlçesine bağlı Büyük Kabaca Kasabası ve Isparta Merkeze bağlı Çobanisa Köyünde olmak üzere toplam 26 yerde devam etmektedir” dedi.

 

Bu haber 692 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...