Veteriner hekimler ‘Şap Hastalığı’ konusunda bilgilendirildi

20 Haziran 2013 18:55

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü toplantı salonunda; İl Müdürü Cenk Şölen’in katılımı ile İl ve İlçe Müdürlüklerinde ve Belediye Mezbahanelerin de görev yapan Veteriner Hekimlere hayvan refahı ve şap hastalığı ile ilgili eğitim toplantısı gerçekleştirildi.

Eğitim toplantısı ile ilgili yapılan açıklamada; “Hayvanların nakilleri sırasında refahı ve korunması ile ilgili resmi gazete de 24.12.2011 tarihinde yayınlanan ve yürürlükte olan yönetmelik hükümleri doğrultusunda, ilgili kurum ve kuruluşlar ile hayvancılıkla iştigal eden yetiştiricileri, nakliyecileri ve celepleri eğitecek olan veteriner hekimlere yönelik eğitim toplantısı gerçekleştirilmiştir.

Aynı toplantıda şap hastalığı, şap hastalığı lezyon tayini, şap hastalığında bio güvenlik, şap aşılarının naklinde uygulanacak soğuk zincir kuralları, şap hastalığında mihrak tanımı ve Ülkemiz Trakya bölgesine sevk edilecek canlı hayvan şevklerinde yapılması gerekenler konusunda katılımcılara Veteriner Hekim Yaşar GÜNAYDIN tarafından bilgi verilmiştir.

SU ÜRÜNLERİ AV YASAKLARI 15 HAZİRANDA SONA ERİYOR

18 Ağustos 2012 tarih ve 28388 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 3/1 Numaralı Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğe göre bölgemizde 15 Mart 2013 günü başlayan av yasağı 15 Haziran 1013 günü sona erecektir.

Eğirdir Gölünde Sazan ve Sudak avcılığının yasak olması nedeniyle10 cmden küçük ağ gözü açıklığına sahip ağların kullanımı yasaktır.

Beyşehir Gölünde her tür balığın avcılığının serbest olmasına rağmen küçük boy sudakların yakalanmasını engellenmesi amacıyla7 cmden küçük göz açıklığına sahip ağların kullanımı yasaklanmıştır.

Eğirdir gölünde Kerevit av yasağı ise 1 Temmuzda sona erecektir.

Yine aynı tebliğin 45. Maddesinin 22. bendinde su ürünleri avcılığında monoflament (tek kat), multimonoflament (çoklu tek kat) misina ağların kullanımı yasaktır. Bu ağların gemilerde, balıkçı barınaklarında barınma ve çekek yerlerinde bulunması yasaktır.

HUBUBAT MÜDAHALE ALIM FİYATI AÇIKLANDI

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi EKER, Toprak Mahsulleri Ofisi' nin 2013 yılı döneminde Makarnalık Buğday alım fiyatının ton basma 765 TL, Anadolu Kırmızı Sert Ekmeklik Buğdayın da ton başına 720 TL olarak belirlendiğini açıkladı.

Tüm halkımıza saygı ile duyurulur”.denildi.                                                                        

 

Bu haber 636 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...