YBEM’den İş Güvenliği Uzmanlığı Kursu

20 Haziran 2013 19:03

Süleyman Demirel Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi’nin özverili çalışması sonucu düzenlediği belli başlı kurslar, vatandaşlar tarafından oldukça tercih ediliyor.

Ortalama toplamda 50 farklı kursları ve eğitimleriyle Isparta halkına hizmet veren SDÜ Yaşam Boyu Eğitim Merkezi (YBEM), İş Güvenliği Uzmanlık Eğitimi ile kente farklı bir bakış açısı getirdi. A, B ve C olmak üzere 3 farklı grupta eğitim sistemini içerisinde kapsayan İş Güvenliği Uzmanlığı, SDÜ YBEM farkıyla artık elinizin altında.

Isparta’nın parlayan yıldızı Süleyman Demirel Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi’nde alacağınız tüm kurslar için, özel eğitimciler eşliğinde özel sınıflarda eğitim göreceksiniz. İş Güvenliği Uzmanlık Eğitimi için 25 kişilik özel sınıflarda eğitiminizi tamamlayacak, sertifika sahibi olabileceksiniz.

Bakanlığın işçi sayısını nasıl tespit edeceği hakkında yöneltilen soruya her 50 kişi ve üstü işçi çalıştıranların dikkatli olması gerektiğinin altını çizen Yaşam Boyu Eğitim Merkezi Müdür Yardımsı Ömer Kula “Özel sınıflarımızda özveriyle eğitim vermekteyiz. Her 4 yılı tamamlamış Mühendis, Mimar, Teknik Öğretmen, Fen veya Fen-Edebiyat Fakültelerinin Fizik, Kimya ya da İş Sağlığı ve Güvenliği programı mezunları, İş Güvenliği Uzmanı olabilirler ” dedi.

Şu anda 3 sınıf 6 grup 150 kursiyerin bulunduğunu ifade eden Kula, hedeflerinin önümüzdeki sezonda daha büyük olacaklarını, 12 grup 300 kursiyerin eğitim almasını istediklerini dile getirdi. Git gide gelişen ve ilerleyen toplumda artık iş güvenliği eğitiminde önemi var diyen Kula, “İş Güvenliği bilinç işidir” dedi. Aynı zamanda Ortak Sağlık Güvenlik Merkezi (OSGM) çalışmalarının da hızla sürdüğünün sürprizini veren Müdür Yardımcısı Ömer Kula, katılan kursiyerlere teşekkür etmeyi de unutmadı.

İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim Koordinatörü Necan Aydın konu ile ilgili şu görüşlere yer verdi; “Şu anda C sınıfı eğitim vermekteyiz. Isparta’da bir ilki başarmış ve 150 kişiyle eğitim çatılarımızı birleştirmiş bulunmaktayız. Türkiye’nin çeşitli yerlerinden sertifika almaya gelen insanlarla muhatabız. Yani bu da Süleyman Demirel Üniversitesi’nin öncelikli ismini ileri seviyelere taşımaktadır. Halkımıza hizmet vermekten gurur duyuyoruz”

Zaman sıkıntısı olmadan ayarlanabilir saatlerde kurs alabilecek kişilerin, İş Güvenliği için sadece 4 yıllık üniversite mezunu olmaları yeterli. Hızlandırılmış bir aylık kurslara katılmak istiyorsanız, ön lisans İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü’nü bitirmiş olmanız göz önünde bulunduruluyor. Ayrıca gerekli kayıt için nüfus cüzdanı, bir adet vesikalık fotoğraf ve diploma aslini yanınızda bulundurun.

 

 

Bu haber 832 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...