“Söylediğiniz ile yaptığınız bir olsun”

20 Haziran 2013 19:05

Saadet Partisi Isparta İl Teşkilatı, Başbakan Erdoğan’ın Kazlıçeşme Mitingindeki sözlerine tepki gösterdi.

Saadet Partisi İl Başkanı Cevat Gençay, dün saat 12:00’de parti binasında düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Erdoğan’ın son iki mitinginde “ya bendensin yada karşımdasın” tavrı sergilediği belirtilerek, “Başbakan, bu tavrıyla toplumu kamplaştırarak siyasi rant elde etmeye çalışıyor” dedi.

Gençay açıklamasında, şunları söyledi; “Asıl kime yazıklar olsun;

1 Yazıklar olsun, on yıllık iktidarında faiz lobilerine 600 milyar dolar ödeme yapıp da, bu gün faiz lobisinden şikayet edenlere,

2 Yazıklar olsun, IMF’ye borcumuz bitti diyerek ülkenin borcunun bittiği havasını oluşturarak milleti yanıltıp, 10 yıllık iktidarında ülkenin borcunu 217 milyar dolardan 600 milyar dolara çıkaranlara,

3 Yazıklar olsun, Irkçı Emperyalizmin istek ve arzularına uygun olarak, Türkiye’nin hava ve deniz limanlarını Amerikan ve diğer işgal askerlerine kullandırtanlara, Irak’ta Müslümanın katline sebebiyet vermek suretiyle ortak olanlara.

4 Yazıklar olsun, Yine Irak’ta Müslüman Kadınların namusunu, iffetini kirleten alçaklara sözüm ona cesur ve yürekli sıfatı atfederek  dua edenlere,

5 Yazıklar olsun İsrail ve Amerikan’nın isteği ve arzusu doğrultusunda hareket edip, Suriye’de uzun yıllar sürecek kardeş kavgasına sebebiyet verenlere,

6 Yazıklar olsun, sırf İsrail istemiyor diye toplanan yardımları, çaresiz, mağdur yardıma muhtaç Gazze Halkına ve temsilcilerine gerektiği şekilde ulaştırmayıp, bu paraları bankada faize yatıranlara

7 Yazıklar olsun Avrupa’nın peşine takılıp, hatta Avrupa birliği Bakanlığı kurup, sonra Avrupa’dan şikayet edenlere,

Yazıklar olsun, Yazıklar olsun,  Yazıklar olsun

“YA BENDENSİN YADA KARŞIMDASIN” TAVRI DOĞRU DEĞİL

Sayın başbakanın son iki mitingindeki tavrı, tarzı, konuşması, bunun en büyük göstergesidir. Evet bir kere daha söylüyoruz, maalesef Başbakan, bu tavrıyla toplumu kamplaştırarak siyasi rant elde etmeye çalışıyor. Bu tavır aklı selim tavrı değildir. Bu tavır sukûnet tavrı değildir. Bu tavır devlet adamı tavrı değildir. Bu tavır olayları sürdürme gayretinin ve rant hesabının ifadesidir. Milli iradeye saygı meydanları doldurmakla değil, az konuşup çok iş yapmakla olur.

ÜLKE MENFAATLERİ ÖN PLANDA TUTULMALI

Saadet Partisi olarak bizler başından beri iktidar ve Muhalefeti akl-ı selim olmaya çağırdığımızı belirtmek isteriz ki; inatlaşma, kamplaşma, kimseye fayda sağlamaz dedik, Anarşiden adalet doğmaz. Haksızlıklarla mücadele vurarak, kırarak yapılmaz, dedik. Çevremizin yangın yerine döndüğü, Suriye’deki ateşin kapımıza dayandığı bir ortamda ihtiyacımız olan şey, kamplaşmak, kutuplaşmak değil birbirimizi anlamaya çalışmaktır. İktidarın  “Güç bende istediğimi yaparım demesi ne kadar yanlışsa marjinal gurupların ortalığı savaş alanına dönüştürmesi de o kadar yanlıştır. Yine Başbakan Kazlıçeşme mitinginde Saadet Partisi Mitinge destek vermediği için “Yazıklar olsun” diyerek Saadet Partilileri suçluyor. Oysa bizim geçmişimizi en iyi Sayın Erdoğan bilir. Biz dört partisi kapatıldığı halde tek bir taş atmayanlarız. Biz birilerinin gönlünü hoş etmek için değil, millete hizmet etmek için ve Allah’ın rızasını kazanmak için siyaset yapanlarız. Hayra motor şerre fren olmayı temel ilke sayanlarız. Milli görüşçüler bunda önce oldukları gibi bundan sonra da milletimizi kamplaştıracak, toplumda nifak oluşturacak hiçbir adımın içinde olmayacaktır.

Yaklaşık 1 ay önce sakin geçen siyaset aniden bir yerden basılan düğmeyle birlikte hareketlendi taksim gezi parkıyla başlayan gösteriler hem Türkiye’de bazı illerde ve dünyanın çeşitli ülkelerinde başladı. Ülke insanları günlerce tedirgin bir vaziyette olayları seyretti. Bir çok insan zarar gördü. Netice ne oldu. Sadece milletimiz kamplara ayrıldı. Zaten her seçim öncesi böyle olaylar dikkatten kaçmıyor.

27 NİSAN, E MUHTIRA, CUMHURİYET MİTİNGLERİ GİBİ

Mecliste muhalefet yapamayanlar, Mecliste bir çok konuda, hem önemli konularda anlaşanlar dışarıda anlaşamıyorlar Mesela “Millet Vekillerinin özlük hakları”  hiç tartışılmadan imzalanıyor.

Genel Başkanımız yapıcı açıklamaları genel Medyada hiç yer almıyor ama ayırımcı- yapıcı olmayan iktidar ve muhalefet açıklamaları her dakikada veriliyor sakin olan insanlarımız kamplaştırılıyor.

11 yıldır iktidarı küçültmeyi beceremeyen muhalefet şiddeti destekleyerek kendini tatmin ediyor.

Halkın sıkıntılarını dile getiremeyen onların sorunlarını meclise taşıyamayanlar çözümü kendilerine göre başka yerlerde arıyorlar.

Taksim gezi olayları olurken orada 15 – 20 ağaca dikkati çeken iktidar ve muhalefet o günlerde meclisten – PETROL – lobisinin istediği yasayı geçiriverdi.

15 – 20  ağaca dikkat çekerken ülkenin Deniz ve Ormanlarını yabancıların kullanımına açıldı. Hem de “MİLLİ MENFEATLER”  ifadesi çıkartılarak.

NEREDE MİLLİYETÇİ MHP

NEREDE HALKÇI CHP

Bu konuda hiçbir açıklama dahi yapmadılar.

İktidar ise hemen mitingler düzenleyerek düşmüş olduğu oy oranını artırma gayreti içine girişti.

Faiz lobisine çatarak kamuoyunda puan toplamaya çalıştı.

11 yıldır Faiz lobisi bu milleti bankalara ESİR- KÖLE ediyorken nerelerdi. Esnaf, köylü, Emekli, Memur, İşçi banka kapılarından medet umuyorken o zaman neden sahip çıkmadınız.

Ayrıca 11 yıldır faiz lobisine ödenen 619 milyar (katrilyon) ülkenin borcunu sıfırlardı ama onları dünyanın en sağlam bankaları diyerek övdünüz.

AB Parlementosuna çatarak milleti ikna etmeye çalışıyorsunuz. Ama konuşulan başka yapılan başka.

- Avrupa Birliği adıyla kurmuş olduğunuz bakanlığı

-Domuz etini kasaplık et yapan karar

-Zinayı suç olmaktan çıkaran yasa

-Gay ve lezbiyenlere dernek kurduran yasa

-2005 yılında yayınladığınız genelge ile bazı kelimelerin yasaklanması (Cihad-Tevhit-Medrese)

-Neslimizi bozacak olan SÜT BANKASI çalışmaları

-Heybeli ada Ruhban okulu çalışmalarınız

-AB uyum yasası mevzuattan CAMİ ifadesi yerine İBADETHANE ifadesini değiştirin ki söylediğiniz ile yaptığınız bir olsun”. 

Bu haber 686 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...