“Bu ziyaretimiz, Isparta’ya güzel hizmetler gelmesine vesile olacaktır”

20 Haziran 2013 19:07

Isparta'da Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ), Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO), Ticaret Borsası (ITB), işadamları dernekleri ve İl Genç Girişimcileri Kurulu Başkanı’nın katılımıyla oluşturulan ‘Ortak Akıl Platformu’, haziran ayı toplantısında bir gün sonra gerçekleşecek Ankara ziyaretini ele aldı. Toplantıya ev sahipliği yapan ve Isparta Valisi, Belediye Başkanı, Milletvekilleri, Rektör, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile işadamı dernekleriyle birlikte gideceklerini hatırlatan ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Ankara ziyaretinin birçok şeyin başlangıcı olacağını ve Isparta’ya güzel hizmetler gelmesine vesile olacağını belirtti.

‘Sivil toplum kuruluşlarının birlikte hareket etme kültürünün önemli olduğu, Isparta’nın sorunlarının tartışılacağı ve çözüm önerilerinin geniş bir kesim tarafından dikkate alınacağı’ gerçeğinden hareketle oluşturulan ‘Ortak Akıl Platformu’ toplantısını ITSO’nun Ayazmana Tesisleri’nde gerçekleştirdi. Toplantıya SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Numan Tamer, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Meclis Başkanı Osman Şahlan,  ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen ile yönetim kurulu üyeleri, BAKA Isparta Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Ali Galip Bilgili, Kent Konseyi Başkanı Prof.Dr. Mahmut Bülbül, IGSİAD Başkanı Alper Bayhan, IGİAD Başkanı Adem Demiralay, IGİAD Başkanı Adem Demiralay, ISİAD Başkanı Özcan Pınarcı, TÜMSİAD Isparta Şubesi Başkanı Akın Tuna, Isparta Genç Girişimciler Derneği Başkanı Ahmet Kabalak, Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Gözde Çağlar, İl Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Uğur Büyükçulcu, GÜLBİRLİK Genel Müdürü Hasan Çelik, önceki dönem ITSO Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan Ahmet Tahir Bakal, SDÜ’den öğretim üyesi Teknokent Genel Müdürü Yrd.Doç.Dr. İrfan Ateşoğlu katıldı.

ITSO’nun öncülüğünde TOBB’un Isparta’ya yapacağı okul protokolünü imzalamak ve Isparta ile ilgili önemli sorunları ilgili Kalkınma Bakanlığı ile diğer bakanlıklara aktarmak üzere Ankara’ya gideceklerini belirten Başkan Şükrü Başdeğirmen, heyette Isparta Valisi Memduh Oğuz, milletvekilleri Süreyya Sadi Bilgiç, Recep Özel, Nevzat Korkmaz ve Ali Haydar Öner, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, SDÜ Rektörü Prof.Dr. Hasan İbicioğlu, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve işadamı dernekleri yöneticilerinin yer aldığını hatırlattı.

Ankara’ya gidecek heyetin Isparta’ya verilen tüm hizmetlerde katkısının olacağını belirten ITSO Başkanı Başdeğirmen, “Ankara ziyaretimiz okul protokolü olarak değerlendirilmesin. Bu ziyaret aslında birçok şeyin başlangıcı olacak ve Isparta’ya güzel hizmetler gelmesine vesile olacaktır” dedi. Ankara’ya gül, elma, laboratuvar ve teşvik olmak üzere 4 dosyayla gittiklerini belirten Şükrü Başdeğirmen, “Bir başlangıç olsun. Bizim tek gayemiz ilimize güzel hizmetler gelsin, ilimiz ekonomik ve sosyal anlamla gelişsin büyüsün ve güçlensin. Bunu da hep birlikte yapacağımıza inanıyoruz. Birlik beraberlik içinde her türlü konuda masaya oturup böyle ziyaretler yaparsak Isparta adına çok güzel şeyler olacağını düşünüyorum ve bu birlikteliğin devamını diliyorum” diye konuştu.

Ortak Akıl Platformu üyeleri, kompozit vadisinin kurulmasında sıkıntıların giderilmesi için neler yapılabileceğini, ulusal ve uluslararası tanıtım çalışmaları için Isparta Tanıtım AŞ’nin kurulması, gülün markalaşıp gül denilince ilk akla Isparta’nın gelmesi için neler yapılabileceği, halıcılığın canlandırılması, Expo 2016’da Isparta’nın gülüyle daha etkin rol alınması, film ve diziler için Isparta’nın doğal plato olması gibi yapılabileceklerle ilgili görüş alışverişinde bulundu.

Ortak Akıl Platformu, bir sonraki toplantısını Eylül ayında Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Gözde Çağlar’ın ev sahipliğinde gerçekleştirecek.

 

 

Bu haber 1237 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...