Ambalajsız ekmek satışı uyarısı!

21 Haziran 2013 18:11

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Taner Gökdoğan; pazarda satışa sunulan ekmelerin ambalajlı olması, etiket bilgilerinin eksiksiz olarak bulunması ve satışa sunulan ortamın uygun olması gerektiğini vurguladı.

Gökdoğan’ın açıklaması şöyle: “12.06.2013 tarihinde İlimiz yerel basınında pazaryerlerinde Isparta ekmeğinin satışa sunulduğu konusunda haberler çıkmaktadır. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın 04.01.2012-28163 tarih ve sayılı resmi gazetede yayınlanan Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği(Tebliğ no:2012/2) ve 02.04.2013-28606 tarih ve sayılı resmi gazetede 2012/02 no' lu tebliğde değişiklik yapılmasına dair tebliğ yayınlanmıştır.

Bu tebliğlerde ambalajsız olarak piyasa arz edilen ürünlerin üretim, depolama, dağıtım ve satış aşamalarının taşıması gereken kurallar bölümünde satışa sunulan ürünler hijyen ile ilgili kriterlerini karşılayan yerlerde piyasa arz edilir. Ancak ambalajsız olarak piyasa arz edilen ekmekler için kasap, manav ve pazaryerlerinde satışa sunulamaz ifadesi yer almaktadır.

Fırıncılık ve pastacılık ürünleri ile ilgili olarak satışa sunulmak üzere üreticisi tarafından üretildiği tesiste doğrudan satış için hazır ambalajlı hale getirilmiş gıda ambalajlı gıda olarak tanımlanmaktadır. Pazarda satışa sunulan ekmelerin ambalajlı olması, etiket bilgilerinin eksiksiz olarak bulunması ve satışa sunulan ortamın uygun olması gerekmektedir.

Gıda ve Yem Şube Müdürlüğümüz bu tebliğ kapsamında İlimizde faaliyet gösteren tüm işletmeler ve pazar yerlerinde rutin, Alo 174 ve diğer şikayetlere istinaden denetimleri sıklıkla yapmakta ve satışa sunulan ürünleri, etiket bilgilerini ve satışa sunulan yerin uygunluğunu kontrol ederek eksiklikleri bulunanlara gerekli yasal işlem uyanlarda bulunulmaktadır.

Tüm Kamuoyuna duyurulur.

 

Bu haber 633 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...