BAKA, projelere para desteği veren bir kurum olmamalı; SDÜ, klasik üniversite modundan çıkıp girişimci olmalı

21 Haziran 2013 18:17

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Isparta birlik hareketiyle yaptığı toplantıda SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu’nu ve BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin’i uyardı. Yılmaz, “BAKA’dan beklediğimiz analiz yapması ve bilgi üretmesi. SDÜ ise klasik üniversite modundan çıkmalı. Kendi finansını üreten ve çevresine yayan bir üniversite olmalı” dedi.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, kendinden destek isteyen Isparta birlik hareketini bazı konularda uyardı. Özellikle BAKA ve SDÜ’nün dikkat etmesi gereken konular olduğunu bildiren Yılmaz, “BAKA’dan beklediğimiz sadece projelere mali destek vermesi değil. Asıl beklediğimiz analiz yapması, bilgi üretmesi. Bugünkü dünyada bilgi temelli bir politikanın başarılı olmaması mümkün değil. Ajansımızdan bunu bekliyoruz. Hatta yatırım destek ofisleri kurduk” dedi.

SDÜ’YÜ EĞİTİM KURUMU OLARAK DEĞİL KALKINMA

KURULU OLARAK GÖRMELİSİNİZ

Öte yandan üniversiteleri kalkınmada çok önemsediklerini ifade eden Bakan Yılmaz, “Üniversiteler eğitim kurumları değil. Kalkınma kurulu olarak görüyoruz. İçinde bulundukları yörenin sorunlarını tespit edip proje üreten kurumlar olarak görüyoruz. Bunu yapmıyorsa görevini yapmıyordur. Üniversitelerden bilgiyi katma değere dönüştürmeyi bekliyoruz. Özellikle Isparta için en az sanayi, kadar, tarım kadar hizmet sektörleri de önemli.

İSTİHDAMIN EN BÜYÜK KAYNAĞI HİZMET SEKTÖRÜ

Hizmet ihracatı dediğimiz bir olay var. Bu ne demek? Yabancı öğrenci çekeceğiz, hasta çekeceğiz döviz kazanacağız. İstihdamın en büyük kaynağı hizmet sektörü. Isparta’nın eğitim ve sağlık altyapısı çok iyi. Elma, kiraz, gül SDÜ’nün derdi olmalı. Daha yenilikçi hale nasıl geliriz? 60 bin öğrenci 2000 akademisyen bunu hareket geçirdiğinizde birçok problem kendiliğinden çözülür. Girişimci üniversite diyoruz. Klasik üniversite devri bitti. Kendi finansını üreten ve çevresine yayan bir üniversite bekliyoruz” şeklinde konuştu. 

Bu haber 663 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...