“Ailem aday olmamı istemiyor”

22 Haziran 2013 13:42

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, BASA tarafından nisan-mayıs aylarında gerçekleştirilen ankette Isparta halkının büyük çoğunluğunun kendisini tekrar Başkan olarak görmek istemesinden dolayı mutlu olduğunu söyledi. Ancak ailesinin tekrar aday olmasını istemediğini ifade eden Günaydın, “Bu memlekette seviyesiz bir muhalefet var. Seviyesiz şekilde operasyonlar düzenleniyor.  Çocuklarım bana ‘Senin gibi bir insanın üzülmesini istemiyoruz. Kesinlikle aday olma’ diyorlar. Ama önümde 9 ayım var ve Allah nasip ederse Ispartalıları en medeni ve dünyanın en iyi şehrinde yaşatacağım” diye konuştu.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, 2014 yerel seçimleri için samimi itiraflarda bulundu. Öncesinde bugüne kadar siyaseti popülizmle yapmadığını bundan dolayı da anketlerde halkın büyük çoğunluğunun kendilerini tekrar Başkan olarak görmek istediklerini ifade eden Günaydın, “Her şey hizmet çabası ve gerçekten hizmet aşkı. Halkımız bunu fark ettiyse teşekkür ederim. Ülkemiz açısında da çok memnun olurum” dedi.

ÜLKEMİZDE SİYASET 1’İ 5 GÖSTEREREK YAPILIYOR

Ülkemizde genel siyasetin hep popülizmle yapıldığına dikkat çeken Başkan Günaydın, “1’i 5 göstermek gibi. Biz bir şeyi doğru ve kaliteli yapmak istiyoruz. Hiçbir zaman popülizm eklentisi yapmıyoruz. Durmadan, devamlı çalışıyoruz” diye konuştu.

GEÇEN SEÇİMLERDE DE POPÜLİZM YAPMADIM

AMA BU DURUM FARKEDİLMEDİ

Öte yandan kendisine sürekli 2014 yerel seçimlerinde aday olup olmayacağının sorulduğunu belirten Başkan Günaydın, “Adaylığımı soruyorlar. Bir kez daha samimi söylüyorum; Şuanda benim 9 ayım var. Benim için aday olup olmamam önemli değil. Halkımıza en yüksek seviyede, en iyi hizmetleri sunabilme çabası içindeyim. Bunun peşindeyim. Seçime 1 gün bile kala bir fabrika kurabilirim, onun temelini atabilirim. Ama ben geçen seçimde de popülizm yapmamıştım. O dönemde bu durum pek fark edilmedi.

AİLEM ADAY OLMAMI İSTEMİYOR

Adaylık kararımı hiç düşünemedim. Ben bir karar alırken aileme de danışırım. Ailemiz ve çevremizin bir operasyona dâhil edilmesi, yıpratılması yüzünden benim aday olmamı istemiyorlar. Bu memlekette seviyesiz bir muhalefet var. Seviyesiz şekilde operasyonlar düzenleniyor.  Çocuklarım bana ‘Senin gibi bir insanın üzülmesini istemiyoruz. Kesinlikle aday olma’ diyorlar. Evimin ana fikri bu. Benim de ana fikrim 9 ayda ne kadar hizmet yapabilirim onun peşindeyim” şeklinde konuştu.

BU BAŞKANLIĞIMDA ÖNEMLİ TECRÜBELERİM OLDU

Diğer taraftan bu dönemki Belediye Başkanlığında önemli tecrübeler edindiğini bildiren Günaydın, “‘150 milyon TL’ borcu belgelerle açıklayın’ diyorlar. Belediye binasına tek tek astık. Hatta 150 milyon TL’yi gözden kaçan bir şey olursa diye 125 milyon TL olarak yazdık. Gelir gelmez bu belgeleri astık” dedi.

SDÜ’YE ASFALT SÖZÜ VERDİM EN İYİ FİZİKSEL YAPIYA SAHİP OLACAK

Bu arada SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu ile görüştüğünü ve 3 milyon TL’lik asfalt sözü verdiklerini belirten Günaydın, “Üniversitemiz Türkiye’nin en iyi fiziksel alanına sahip olacak. Yolu ve çevresiyle bunu başaracağız” diye konuştu.

ISPARTALILARI EN MEDENİ VE DÜNYANIN EN İYİ ŞEHRİNDE YAŞATACAĞIM

Son olarak Isparta’yı dünyada bir numaralı şehir yapmak istediğini ifade eden Günaydın, “Bir otopark projem var. Yeraltına hepsini indirebilirsek, altyapısıyla her bakımdan örnek bir şehir olacak. Maalesef ülkemizdeki diğer şehirlerle bu noktada kıyaslayamıyorum. Keşke kıyaslayacak şehirlerimiz olsa. Her şeyi hesaplayarak yapıyoruz. Allah bana kısmet etsin, Ispartalıları en medeni ve dünyanın en iyi şehrinde yaşatacağım” şeklinde konuştu. 

Bu haber 718 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...