“İstihdam merkezi oluşturuyoruz”

24 Haziran 2013 17:49

Isparta Belediyesi şirketlerinden BELMAŞ Bimsblok Tesisleri ile İzolasyon ve Mikronize Tesisleri doğalgaza kavuştu. Ortadoğu’nun en büyük bims üretim tesisi olan BELMAŞ Bimsblok ve 1.5 aya kadar deneme üretimlerine başlayacak olan dünyanın en büyük üretim kapasitesine sahip olacak İzolasyon ve Mikronize Tesisleri’nin daha ekonomik çalıştırılabilmesi için doğalgaza kavuşturuldu.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, fabrika alanının şehirden uzak olmasına karşın4 kmuzaklıktan fabrika alanına doğalgaz hattı çektirildiğini aktardı. Doğalgaz hattının şu an için üç fabrikaya hizmet vereceğini ancak hattın 9-10 fabrika kapasitesine yetecek şekilde ayarlandığını ifade eden Başkan Günaydın, fabrika alanına daha önceden de elektrik, temiz su hattının da çekildiğini hatırlattı. Fabrikaların ve çalışma şekillerinin ‘insana şevk veren bir hal’ aldığını söyleyen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Fabrikamızın tüm tesisatlarının çekilmesi tamamlanmış oldu. Burası Isparta’nın ve dünyanın en büyük tesisleri haline geliyor. Bu fabrikalarımız istihdama bir damlada olsa katkı sağlayacak. Böyle tesisler daha önceleri kurulmalıydı ancak kurulamadığı gibi kapatılmıştır.” dedi.

Isparta’da fabrikaların kapatıldığını buna karşın ilgili aktörlerin hiçbir çaba göstermediklerini söyleyen Başkan Günaydın, “İşte bu da bir çaba, bir protestodur. Isparta’nın istikbalini bu insanlar önleyemezler. Isparta düşmanlığı var, Isparta’ya bir eser yaptırılmıyor. Benim gibi yapmak isteyenlere de engel olunmak isteniyor. Allah büyük, işte tesislerimiz bitiyor ve açıyoruz. Artık bu olayları bıraksınlar, hiç olmazsa engel olmaktan vazgeçsinler. Yeniden bir istihdam merkezi oluşturuyoruz. Bu çalışmalar çocuklarımıza, gelecek nesillerimize hayır, bereket, bol kazanç getirsin, hayırlı olsun diyorum” şeklinde konuştu.

                                                            

Bu haber 579 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...