Çocuk Yuvası kapandı

24 Haziran 2013 17:57

Isparta'da Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Çocuk Yuvası, geçtiğimiz Cuma günü resmen kapandı. Yuvada kalan tüm çocuklar, ya evlatlık verildi ya koruyucu aile yanında bir aileye kavuştu ya da açılan çocuk evlerine alındı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yakup Kütük, bakanlığın yeni politikası gereği yapılan değişimden bahsetti. Isparta’da şuanda 22 tane çocuk evinin olduğunu ve bu evlerde 136 çocuğun bulunduğunu belirten Kütük, ayrıca koruyucu 47 ailenin yanında da 53 çocuğun kaldığını belirtti. Bazen kardeşleri aynı anda aynı aileye verebildiklerini ifade eden Kütük, ‘Ancak 3 çocuğumuzda şuanda koruyucu aileye adaptasyon sürecinde bu ne demek biz hemen koruyucu aile ile çocuğu buluşturup bu sizin yanınızda yetişsin demiyoruz. Biz çocuğu koruyucu aileye veriyoruz belli bir süre izliyoruz yani çocuğun uyumu, annenin babanın ve ailedeki diğer çocukların uyumu, akraba grubunun uyumunu gözlemliyoruz. Her şey çok normal şartlarda gelişirse 3 haftalık 1 aylık bir gözlemlemenin sonucunda koruyucu aileye veriyoruz’ dedi.

ISPARTA TÜRKİYE BİRİNCİSİ

Öte yandan nüfus bazlı oranlandığı zaman Isparta’nın Türkiye birincisi olduğunu kaydeden Kütük, ‘Evlat edindirme konusunda da bize evlat edinmek için müracaat eden 50 ailemiz var ancak evlat edindirme koruyucu aile gibi çok kısa sürede gerçekleşmiyor. Biraz uzun süreçler gerekiyor. Şuanda evlat edindirmeye uygun çocuk yok elimizde ancak bugün olmaması yarın olmayacağı anlamına gelmiyor” diye konuştu.

Öte yandan boşaltılan Çocuk Yuvası’nın yerine yeni hizmet binasının yapımı için de girişimlerin başlatıldığı öğrenildi.

 

Bu haber 760 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...