“Birlik olduğumuzu göstermek 100 proje yapmak kadar önemli”

24 Haziran 2013 18:01

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Ankara çıkarması sonrası yaptığı değerlendirmede ‘Birlik beraberlik içerisinde olduğumuzu göstermek 100 tane projeyi yapmak kadar çok önemli’ dedi.

Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen Ankara çıkarmasının etkileri sürüyor. Birlikte hareket etmenin meyvelerini toplamaya başlayacaklarını belirten Başdeğirmen, Isparta’nın kabuğunu kırmaya başladığını belirtti. Ticaret ve Sanayi odalarına bağlı üyeler aslında ülkenin ekonomisine yaptığı katkılardan dolayı Türkiye için önemli kişiler olduğunu belirten Başdeğirmen, ‘Birlik beraberlik içerisinde olduğumuzu göstermek 100 tane projeyi yapmak kadar çok önemli. Bizim öncülüğümüzde yapılan çalışmaya hiç kimse itiraz etmedi. Yurt dışı gezilerini iptal ettiler bize güvendiler ve birlik içinde Ankara’ya gittik. ITSO olarak güçlüyüz ama tek başımıza sesimizi duyuramayız. Hep birlikte bir şeyleri başaracağız’ dedi.

MESLEKSİZLİK SORUNUMUZ VAR

Öte yandan Isparta’da işsizlik değil mesleksizlik sorunu olduğun u belirten Başdeğirmen, ‘Bakıyoruz kahvelerimizde banklarda çok işsiz insanımız var. Soruyoruz her şeyi yaparım diyor. Her şeyi yaparım deyince olmuyor. Mesleki anlamla insanların yetişmesi gerekiyor. Biz ara eleman konusunun çözülmesini istiyoruz, bunu meslek okullarıyla çözebiliriz. Sanırım 1.5 yıl içerisinde öğrenci almaya başlarız. Gülün dışında mermer sektörü oldukça gelişiyor. Mermerde Isparta ciddi söz sahibi olmaya başladı, biz Isparta için bu okulla ara eleman ihtiyacını karşılamayı hedefliyoruz’ diye konuştu.

AĞLAMAK İSTEMİYORUZ

Son olarak teşvik konusunda artık ağlamayacaklarını ifade eden Başdeğirmen, ‘Teşvik konusunda bölgeyi önemsemiyoruz. Artık ağlamak istemiyoruz mücadele edip bazı şeyleri başaracağımıza inanıyoruz. Biz Isparta olarak dünyaya açılmak istiyoruz. Biz bunları anlatabilirsek alırız anlatamazsak alamayız” şeklinde konuştu.

 

Bu haber 591 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...