Polis Okulunu getirmek için büyük çaba harcanıyor

25 Haziran 2013 18:12

Kazandırılması halinde ekonomi anlamında ilimize büyük katkı sağlayacak olan Polis Okulu’nun girişimleri yeniden başladı. Edinilen bilgilere göre AKP Milletvekilleri Recep Özel ve Süreyya Sadi Bilgiç’in yoğun çalışma yaptıkları ve ilgili bakanlık ve müdürlüklerle sık sık temas kurdukları öğrenildi.

Polis Okulunun Isparta’ya kurulması için yeni bir süreç başladı. Daha önce girişimlerde bulunan ancak ilgili Bakanlığın sıcak bakmadığı konu milletvekillerimizin girişimleriyle yeniden gündeme geldi. İl Emniyet Müdürü Mehmet Or, Isparta’ya kurulması planlanan okulun Türkiye’nin en büyük Polis okulu olacağını söyledi. Okulun gelmesi halinde Çünür mevkiinde bulunan eski SSK Hastanesi binasının tahsis edilmesi planlanıyor.

ISPARTA’NIN ÇEHRESİ DEĞİŞİR

Edinilen bilgilere göre Emniyet Müdürü Mehmet Or, Polis Okulu için yer arayışlarına başladı. Okul ve yurt binası için hazır bölge arayan Or, Polis Okulu’nun Isparta’ya büyük katkı sağlayacağını belirtti. Or, Isparta’da okul için yer ararken, siyasilerin Ankara’da girişimleri sürüyor. AKP Milletvekilleri Süreyya Sadi Bilgiç ve Recep Özel de Isparta’ya Polis Okulu açılması için İçişleri Bakanı Muammer Güler ve Bakanlık yetkilileri ile görüşmelere başladılar. Bilgiç, konunun geçtiğimiz yıllarda da gündeme geldiğini belirterek, “Daha önce bu konuya bakanlık sıcak bakmadı. Mücadelemize yeniden başladık. Hazır bina bulunursa açma şansımız daha fazla olur. Ispartamıza çok büyük katkısı olacak Polis Okulu’nun açılması için ne gerekiyorsa yapacağız, mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Polis Okulunu kazandırabilirsek, Isparta’nın çehresi değişir” şeklinde konuştu. Polis Okulu için alternatif bazı kamu binalarının gündeme geldiği öğrenildi.

Bu haber 610 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...