“Vali Oğuz’un İlim Şehri Isparta Projesi hikaye!”

25 Haziran 2013 18:17

CHP İl Başkanı Vedat Şenol, Vali Memduh Oğuz’un her platformda Isparta’nın ilim ve bilim şehri olması gerektiğini belirtmesi ve bu yönde bir çalışma yürütmesini doğru bulmadığını ifade etti. Şenol, “Duyumlarımıza göre TED Koleji yer arayışı içine girdiğinde Sayın Valimize başvurmuş. Ancak sayın Valimizin hiç katkısı olmamış. Demek ki, ilim, bilim şehri hikaye!” dedi.

Vali Memduh Oğuz’un savunduğu ilim şehri Isparta projesi ve Isparta’ya kurulması planlanan ikinci üniversite konusunda değerlendirmede bulunan Şenol, Isparta’nın ilim şehri olmasına ihtiyacı olmadığını ve kurulması planlanan ikinci üniversitenin de ideolojik bir çerçevede olmaması gerektiğini bu nedenle vakıf tarafından değil de devlet eliyle kurulması gerektiğini savundu.

İLİM ŞEHRİNİ KABUL ETMİYORUM!

Vali Memduh Oğuz’un Isparta’yı ilim ve bilim şehri yapma konusunda mücadele verdiğini belirten Şenol, “Isparta’nın ilim ve bilim projesine ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum. Isparta büyük bir eğitim kenti. Isparta ülke çapında eğitim yatırımlarını zaten yapmış. Bundan sonra yapılacak şey üniversitedeki araştırma ve geliştirme faaliyetlerini artırmak. Yoksa ne olduğu belirsiz alanda hizmet vermek, ilim ve bilim şehri demek ben bunu kabul etmiyorum. Bunların da doğru olduğuna inanmıyorum” dedi.

ISPARTA’NIN EĞİTİME DEĞİL AR-GE’YE İHTİYACI VAR

Isparta, eğitim seviyesi ve okuma, yazma oranının zaten yüksek bir İl olduğunu kaydeden Şenol, “Yıllardır sınavlarda başarılı iller arasındayız. Eğitim kalitesini yükseltme anlamında bir ihtiyacı yok. Ama araştırma ve geliştirme faaliyetlerine ihtiyacı var.  Üniversite kadrolarında özlük haklara sahip çıkılması gerekir” diye konuştu.

İKİNCİ ÜNİVERSİTE TARİKAT ÖRGÜTLENMESİ GİBİ KURULMAMALI!

Öte yandan Isparta’da ikinci bir üniversitenin kurulmasının şehre büyük fayda sağlayacağını ancak bu üniversitenin ilahiyat ya da tarikat örgütlenmesi olarak değil gerçekten SDÜ’ye paralel bir üniversite olarak kurulması gerektiğini savunan Şenol, “Böyle olursa destekleriz. Ayrıca ikinci üniversitenin devlet eliyle kurulmasından yanayız. İdeolojik bir çerçevede olmasını kesinlikle istemiyoruz. Bu Isparta’ya fayda getirmez. Bu Sayın Valimizin Isparta’yı kutsal kentler sınıfına sokması gibi bir olay. Bu da doğru değil. Isparta’nın tarihinde kutsal şehir olayı yok. Dünyanın dinsel anlamda kutsal şehirleri bellidir. Bu nereden çıktı?  Din âlimleri çıksın Isparta’nın kutsal şehir olup, olmadığı konusunda açıklama yapsın” diye konuştu.

TED KOLEJİNE KATKI SAĞLAMADI DEMEK Kİ İLİM ŞEHRİ ISPARTA HİKÂYE!

Son olarak TED Koleji yer arayışı içine girdiğinde Vali Memduh Oğuz’a başvurulduğunu hatta bu konuda Vali Oğuz ve Belediye Başkanı Günaydın’a çağrıda bulunduğunu bildiren Şenol, “Ancak sayın valimizin hiç katkısı olmamış. İlim ve bilim şehri projesini savunan bir Vali, ülkemizdeki önemli eğitim kurumlarından biri olan TED Koleji’nin yer sıkıntısında katkı sağlamıyor. Demek ki, ilim, bilim şehri hikâye!” dedi.

 

 

Bu haber 610 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...