“Amacım; Güneykent’i Isparta’nın 13. İlçesi yapmak”

26 Haziran 2013 18:03

CHP’den Güneykent Belediyesi Başkanlığı’na aday adaylığını açıklayan Av. Eyüp Ersoy, beldenin vizyonu geniş bir başkanla birlikte ilçe olma yolunda büyük adımlar atması gerektiğini bildirdi. Beldenin kalkınması için sanayi ve eko turizm gibi alternatif gelirler üzerinde projeler hazırladıklarını ifade eden Ersoy, “Amacımız Güneykent’i,  Isparta’nın 13. ilçesi yapabilmek” dedi.

Av. Eyüp Ersoy Güneykent Beldesi için Belediye Başkanlığı’na Cumhuriyet Halk Partisi’nden aday adaylığını açıkladı. 2007 genel seçimlerde milletvekili, 2011 seçimlerinde aday adaylığı dönemi geçiren Ersoy, 1999 yılında da Çorum Belediye Başkanlığı’na aday olmuştu. Memleketi Güneykent’in kalkınmasına yardımcı olmak için aday adayı olduğunu açıklayan Eyüp Ersoy, beldenin kısa sürede üretilecek projelerle hızlı bir ivme kazanabileceğini savundu.

TALEP ÜZERİNE ADAY OLDUM

Güneykent’in Baladız’ın katılmasıyla sınırlarını genişlettiğini ifade eden Ersoy, Süleyman Demirel Havalimanı ve Organize Sanayi’nin de bölge sınırları içinde olduğunu, tüm bunları beldenin kalkınması için avantaj teşkil ettiğini belirtti. Ersoy, “Kara Havacılık Okulu da 5 bin kişiyle bölgemize taşınacak. Bölge bir anda gelişmeye açık, vizyonu olan bir başkan için geliştirilebilir bir yer olacak.  Isparta’nın 13. İlçesi olacak bir potansiyeli var.  Özellikle Güneykent’te partinin ve Baladız’da mahallemizin ileri gelenlerin ısrarıyla adaylığımızı açıkladık” dedi.

GÜNEYKENT’TEN HİÇ KOPMADIM

Ersoy, il dışında olmasına rağmen memleketi Güneykent’ten hiç kopmadığını ifade ederek, yıllardır edindiği siyasi tecrübeleri belediye başkanlığı ile taçlandırmak ve bu noktada belde halkına hizmet etmek istediğini dile getirdi. Güneykent’in durağan değil, sürekli ileri hamle yapan bir belde haline gelmesi gerektiğini vurgulayan Ersoy, sözlerini şöyle sürdürdü: “Gönen’den daha ilerde bir Keçiborlu’dan büyük bir ilçe olabileceğini hissediyorum. Karataş bölgesinde 600 konutluk arsalarımız var. Vatandaşlarımızın parasızlığından oralar yarım kaldı. İyi bir örgütlenme ile oralardaki projeler bitirilebilir. Gümüşgün’de 471 konutluk bir proje var. O projenin de TOKİ ya da başka bir kuruluş ile harekete geçirilmesi Güneykent açısından faydalı olacaktır. Şehirle sanayi iç içe olduğu zaman Güneykent bir anda ön plana çıkacaktır.

GÜNEYKENT’İ BÖLGENİN YILDIZI YAPABİLİRİZ

Ancak yurtiçi kaynaklarla bu atımların yeterli olabileceğine inanmıyoruz.  Avrupa Birliği’nin belediyeler için hibe kredileri vardı. Maalesef belediyelerimiz proje sunamadığı için bu hibeler kullanılmadı. Yılsonu itibariyle de kullanım süreleri sona erecek. Biz yurtiçi, yurtdışı bu kaynakları akıllı bir ekiple, profesyonel bir şekilde Güneykent’i bölgenin yıldızı yapabiliriz.”

ALTYAPI EKSİK, YOLLAR BAKIMSIZ

Güneykent’in birçok alanda büyük eksiklikleri bulunduğunu öne süren Av. Eyüp Ersoy, özellikle beldenin altyapısının yetersiz, yollarının da bakımsız olduğunu söyledi. Ersoy, “Yollarda şimdiki belediye başkanımız Baladız girişinden itibaren yollarda 10 bin ağaçlık ağaçlandırma projesi başlatmış. Bu tür projeleri destekleyeceğiz. İyi yapılan her şeyi sonuna kadar götüreceğiz” dedi.

HUZUREVİ GETİRECEĞİZ

Öte yandan beldede nüfusu barındırabilecek sanayiye yönelik yatırımların da yapılması gerektiğinin altını çizen Ersoy, şunları kaydetti: “Güneykent’i istihdama yönelik bir yapıya kavuşturmalıyız.  Örneğin bir Huzurevi için Güneykent çok uygun bir yer. Belediye ve dış fonlarla destekli büyük bir huzurevi yapabilirsek, en az 40 kişiye de istihdam sağlayabiliriz. Güneykent’in hava ve suyu güzel, yeşil bir bölge.

JAPONLAR VE HİNTLERİ DEĞERLENDİRECEĞİZ

Tarıma bağlı sanayi yatırımları üzerinde de proje üreteceğiz. Bir de hizmet sektörü olabilir. Bölgede gül verimi düşük. Avrupa Birliği’nin ürün vermeyen yerler için hibe destekleri var. Bu desteklerden yararlanabiliriz. Ayrıca Güneykent’te gül turizmi gelişecek. Japonlar ve Hintliler gelmeye başladı. Bu ziyaretlerin günübirlikte değil de birkaç gün kalıcı olmasını sağlamalıyız. Bunun için bir butik otel açabiliriz. Eski tarihi evleri restore ederek, eko ve doğa turizmi geliştirmek istiyoruz. Japonlar ve Hintliler gülden şeker vb ürünler üretmeye başladılar. Girişimlerimizle onların Güneykent’te bir üretim merkezi açmasını sağlayabiliriz.

10 YILDIR YERİMİZDE SAYDIK

İç turizmle bu işi çözemeyiz. Üretim yapacak bir tesisle Güneykent’i dünyaya açma şansımız var. Ama biz 10 yıldır yerimizde saydık. Hatta belediye de elimizden alınıyordu. Biz bunları tersine çevirmek istiyoruz. Yıllardır edindiğimiz tecrübelerimizi memleketimizin gelişmesinde kullanmak istiyoruz.”

ARA ELEMAN İÇİN OKUL KURABİLİRİZ

Diğer taraftan Güneykent’i köy durumundan çıkarıp, Isparta’nın 13. İlçesi yapabilmek için çalışmalara başladıklarını bildiren Ersoy, “Gerek yurtiçi gerekse yurtdışı projeleri ile 5-6 bin nüfuslu bir ilçe yapmaya kararlıyız. Zaten sanayi ile birleşik olmamız nedeniyle oradaki 600, Gümüşgün’ün orada imara açılacak 471 konutluk yerle 1071 konutluk bir yapısı da olacak. Bu yapıyı biz canlandırdığımız anda sanayiye ara eleman yetiştirecek bir okul da yapmayı planlıyoruz. Bunların hepsi projelerimizde tek tek var. Seçim zamanında detaylı bir şekilde açıklayacağız” diye konuştu.

TEŞVİK POLİTİKASI DEĞİŞMELİ

Bölgeye yatırım çekebilmek için devletin teşvik politikalarını değiştirmesi gerektiğini vurgulayan Eyüp Ersoy, “Sektörel ve bölgesel teşvik verirse bizim organize sanayimiz ayağa kalkacaktır. Teşvik yatırımları Afyonkarahisar, Dinar ve Sandıklı’ya kaçıyor. Güneykent’in her şeyiyle tam bir ilçe olacağına kanaat getiriyorum. Yukarı bölgede de tam bir ekolojik turizm, tam bir yayla havası, oraya da 1-2 tesisle nüfusu tuttuğumuz zaman bölgenin kalkınacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

 

 

Bu haber 896 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...