BAKA’dan Burdur TKDK uzmanlarına proje eğitimi

27 Haziran 2013 16:06

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), Avrupa Birliği (AB), kalkınma ajansları ve diğer kurumların desteklerinden yararlanabilmek için proje formatına uygun proje hazırlanabilmesi için Burdur Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu uzmanlarına eğitim verdi. Eğitimde, proje hazırlanırken nelere dikkat edilmesi ile proje formatı konusundaki bilgilendirme yapıldı.

Görevleri arasında ‘Yerel potansiyeli harekete geçirmek’, ‘Bölgedeki kamu kurumları, yerel yönetimler ve STK’lara planlama ile proje yapma konularında destek sağlamak’ bulunan BAKA, Burdur TKDK İl Koordinatörlüğü’nün talebi üzerine proje eğitimi verdi. Burdur TKDK Salonu’ndaki proje hazırlama eğitimini, BAKA Proje Yönetim Birim Başkanı Sinan Mesuter verdi. Projenin adım adım nasıl hazırlanacağı, mantıksal çerçeve yaklaşımı hazırlanırken izlenecek yöntemler, faaliyet planı, bütçe, iş planı kavramları, teklif hazırlama ve sunma süreci ile başvuru formu ve eklerinin doldurulmaları konularında katılımcılara bilgiler verilen eğitimde, projelerin puanlamalarında önemli noktalara dikkat çekildi.

Eğitimde, Türkiye-AB Katılım Öncesi Mali İşbirliği Süreci, Türkiye’de AB ve kalkınma ajansları tarafından finanse edilen proje ile programlar, AB Proje Çevrimi Yönetimi (Project Cycle Management), hibe programları başvuru formları ve eklerinin hazırlanması, Avrupa Komisyonu tarafından belirlenen proje teklifi hazırlama formatı olan ‘Proje Döngüsü Yönetimi’, AB ve Kalkınma Ajansı hibe programları konularında bilgiler verildi.

Eğitim toplantısı, soru cevap bölümüyle tamamlandı. Sürdürülebilir kalkınma hedefi için çalışmalarını sürdüren BAKA’nın proje hazırlama eğitimi, proje yapma kültürünün geliştirilerek AB ile diğer kurumlardan daha fazla destek sağlanabilmesi ve AB formatında proje teklifi hazırlama konusunda bir kapasite oluşturulmasını temin edebilmek amacıyla düzenlendi.

Bu haber 659 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...