Isparta Ülkü Ocaklarından ‘Afişli’ Uyuşturucu uyarısı

28 Haziran 2013 18:14

Isparta Ülkü Ocakları tarafından 26 Haziran Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı Gününde afiş ve el kitapçıklarıyla uyarılarda bulundu. Afişlerde “Zararlı Alışkanlıklarından en iyi korunma yolu Hiç Başlamamaktır. Bir şekilde başlanmışsa KURTULMAK MÜMKÜNDÜR!” yazıları dikkat çekti. El kitapçıklarında da ailelere önemli uyarılarda bulunuldu.

Isparta Ülkü Ocaklarının 26 Haziran Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı dolayısıyla yaptığı açıklama şöyle: “Birleşmiş Milletler Genel Kurulu 1987 yılında madde bağımlığının ve uyuşturucu kullanımının artması dolayısıyla 26 Haziran gününü Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile mücadele günü olarak belirlemiştir.

Geleceğimizin ümidi, ışıklı çiçekleri olan gençlerimizi tuzağa düşüren ve çiçeklerimizin ve ümitlerimizi azaltan uyuşturucu, dünya ekonomisinde de kara para akışına neden olmaktadır.  Türkiye uluslararası uyuşturucu kaçakçılığında bir geçiş ülkesi olmasının yanı sıra son yıllarda kullanımının da arttığı bir ülke olarak ön plana çıkmaktadır. Terör örgütü pkk’nın finansmanın büyük bir kısmı kaçakçılık ve uyuşturucu ticaretinden elde edilmektedir.  Terör örgütü uyuşturucu ticaretini kendi sempatizanlarının işlettikleri alkollü eğlence mekanlarında yapmaktadırlar. Böylece hem milletimizi zehirlemektedirler hem de pkk’ya dolaylı olarak destek verdirmektedirler.

Son yıllarda ülke genelinde madde bağımlılığı ve uyuşturucu kullananların yaş ortalamasının düşmesi de dikkate değerdir.  Isparta Ülkü Ocakları Olarak hemşerilerimizin  zararlı hiçbir alışkanlıklarının olmasını istemeyiz. Hata yapıp başlayan hemşerilerimize de bir şekilde bırakılabileceğini hatırlatmak isteriz.

Bu düşüncelerle gençliğimizin, madde bağımlılığı ve uyuşturucu ile yok edilmesinin önünde gece gündüz demeden mücadele eden Isparta Emniyet Müdürlüğünün narkotik ekiplerine başarılar diler, başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür ederiz.

Saygılarımızla.”

Bu haber 1027 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...