Isparta OBM ekibi yarışmada 1. oldu

28 Haziran 2013 18:22

Orman Bölge Müdürlüğü tarafından oluşturulan bir ekip geçtiğimiz gün Antalya’da düzenlenen yarışmada rekor bir zamanla birinci olmayı başardı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Yaban TV, Sems Ajans ve STIHL firması işbirliği ile hazırlanan Timbersports Türkiye Ormancı Liginin 2.çeyrek final müsabakaları geçtiğimiz gün Antalya Uluslararası Orman Yangınları Eğitim Merkezinde yapıldı. Çeyrek final müsabakalarına Adana, Antalya, Isparta ve Kayseri Orman Bölge Müdürlüklerinin ekipleri katılırken Konya ve Mersin ekipleri katılmadı.

YARIŞMA NASIL YAPILDI?

Daha önce yapılan seçme yarışmasında olduğu gibi birinci yarışmacı, önceden sabitlenmiş bir kütükten40 cm. uzunluğunda 2 parça kesti. İkinci yarışmacı kesilen parçaları diğer standa taşınarak üzerleri boya ile işaretledi. Üçüncü yarışmacı kütük parçasını çizilen çizgiler üzerinden balta ile keserek eşit parçalara ayırdı. Son yarışmacı da kesilen parçaları taşıyarak depoladı ve koşarak bitiş zilini çaldı.

2 DAKİKADA YARIŞMAYI TAMAMLADILAR

Müsabakaların neticesinde Metin Şefik, Âdem Akçin, Cengiz Uçan ve İsa Gümüş’ten oluşan Isparta ekibi 2 dakika 19 saniye ile birinci, Adana ekibi 2 dakika 27 saniye ile ikinci, Kayseri ekibi 2 dakika 34 saniye ile üçüncü ve Antalya ekibi 2 dakika 50 saniye ile dördüncü oldu.

Yarışmada ilk üç dereceyi alan ekiplerin Antalya’da yapılacak yarı finallere katılacağı belirtildi.

 

 

Bu haber 650 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...