“İlave kaynak araştırılması için gerekli incelemeler yapılacak”

29 Haziran 2013 13:05

Şarkikakaağaç belediyesinin Köprüköy kaynaklarından içme suyu talebi ile ilgili olarak Devlet Su İşleri (DSİ) 1. Bölge Müdürü Murat Acu;  Köprüköy kaynakları ölçümlerine başlandığını belirterek, “Şarkikaraağaç ilçemizin içmesuyu ihtiyacına yönelik ilave kaynak araştırılması için gerekli incelemeler İller Bankası ile koordineli olarak yapılacaktır” dedi.

Acu, konu ile ilgili açıklamasında; “17.11.1997 tarih ve 5863 sayılı yazısı ile Şarkikaraağaç Belediye Başkanlığı’nın Köprüköy kaynaklarından içme suyu tahsis talebi üzerine DSİ Genel Müdürlüğünün 11.02.1998  tarih ve 505 sayılı yazısında; Köprüköy göleti ile1017 hatarım arazisinin açık kanal sistemi ile sulanmasının planlandığı ve mevcut suyun tamamının bu sulama projesine tahsis edildiği, sulama şebekesinin kapalı yağmurlama sulama sistemine çevrilmesi durumunda Köprüköy kaynaklarından 50 l/s su miktarının Şarkikaraağaç ilçesi içme-kullanma suyu ihtiyaçlarının karşılanması için tahsis edilebileceği şartlı olarak uygun görülmüştür.

2003 yılında hazırlanan “Köprüköy Projesi Planlama Revize Raporunda”; sulama sistemi yağmurlama sistemine çevrilmiş ve artan su sulamada değerlendirilerek sulama sahası1508 haolarak belirlenmiştir . DSİ Genel Müdürlüğü’nün 11.02.1998 tarihinde şartlı olarak uygun bulduğu 50 l/s içmesuyu tahsisi ile ilgili Şarkikaraağaç Belediyesi hiçbir çalışma yapmamış, aradan 14 yıl geçtikten sonra 2012 yılında bu kaynağın 50 l/s ‘sini almak için girişimlere başlamıştır. Su kaçaklarının bu konuyla hiçbir ilgisi yoktur. Kaçak olarak kayıp gözüken su sulamaya tahsis edilen su miktarının içindedir.

Şarkikaraağaç belediyesinin talebi üzerine 07.05.2013 tarihinden itibaren Köprüköy kaynakları ölçümlerine başlanmıştır. Kurak dönemdeki su ölçümlerinin önem arz etmesi sebebiyle Kasım sonuna kadar yapmak zorunda olduğumuz su ölçümleri ile Köprüköy sulamasının işletme çalışması verileri bir arada değerlendirilerek, Şarkikaraağaç ilçesine tahsis durumu yeniden gözden geçirilecektir. DSİ nin konuyla ilgili teknik ve bürokratik yönden ilgisizliği veya ağırdan alması kesinlikle söz konusu değildir. Şarkikaraağaç ilçemizin içmesuyu ihtiyacına yönelik ilave kaynak araştırılması için gerekli incelemeler İller Bankası ile koordineli olarak yapılacaktır.

Bilgilerinizi rica ederim” dedi.

 

 

 

Bu haber 674 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...