Çevre Düzeni Planı Toplantısı Yapıldı

29 Haziran 2013 13:08

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından Antalya Isparta Burdur Planlama Bölgesi Çevre Düzeni Planı toplantısı yapıldı.

İl Kültür Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda, Çevre Düzeni Planına ilişkin konular görüşüldü.

“Bilindiği üzere, Çevre Düzeni Planları dengeli ve sürekli kalkınma amacına uygun olarak ekonomik kararlarla ekolojik kararların bir arada düşünülmesine imkan veren, rasyonel doğal kaynak kullanımını sağlamak üzere kalkınma planları ve varsa bölge planları temel alınarak yapılan ve tarım, turizm, konut, sanayi, ulaşım vb. genel arazi kullanım kararlarını, politika ve stratejilerini belirleyen, bölge veya havza bazında 1/25.000, 1/50.000 veya 1/100.000 ölçekte hazırlanan, plan hükümleri ve plan açıklama raporuyla bütün olan üst ölçekli fiziki planlardır.

Bir kentin bütüncül anlamda gelişimini sağlamak, düzenli şehirleşmenin yanısıra sektörel anlamda büyümenin sağlanması için üst ölçekli planların gerekliliği günümüzde artık kaçınılmaz hale gelmiştir. Üst ölçekli planlarda doğru kararların alınması içinse, uzman bir ekip çalışmasının ve proje paydaşlarının aktif katılımlarının sağlanması gerekmektedir.

644 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 7. Maddesi ile çevre düzeni planlarını ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği yaparak hazırlamak, hazırlatmak, onaylamak ve uygulamanın bu stratejilere göre yürütülmesini sağlamak görevi Bakanlığımıza verilmiştir.

Bu nedenle; Bakanlığımızca Antalya-Isparta-Burdur Planlama Bölgesi 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı çalışmasına başlanılmıştır. Bu çalışma ile hem Ispartanın kentsel ve sektörel anlamda gelişiminin sağlanması hem de ekolojik ve ekonomik gelişmenin birbirine paralel olarak ilerlemesi hedeflenmektedir.

Az önce de belirtmiş olduğum gibi, üst ölçekli planlarda doğru kararların alınması için uzman bir ekip çalışmasının ve proje paydaşlarının yani sizlerin aktif katılımlarının sağlanması gerekmektedir. Bu nedenle Antalya-Isparta-Burdur Planlama Bölgesi 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planına ilişkin değerli görüş ve önerilerinizi bekliyor ve katılımınız için teşekkür ediyorum” denildi.

 

Bu haber 690 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...