On Binlerce Kişiye Emeklilik Müjdesi!

29 Haziran 2013 13:14

Emeklilik için yaşı bekleyenlere yönelik çalışma, prim günü şartına takılan yaklaşık 100 bin kişiyi umutlandırdı. Yıl ve yaş şartlarını tamamlamış prim günü eksiği bulunanlar, geçmişe dönük borçlanma ile emekli olmak istiyor. Takvim'in haberine göre; emeklilik için prim günü ve yıl şartlarını tamamlayıp yaşı bekleyenlerle ilgili yapılan çalışma, prim günü eksik olan kişileri de umutlandırdı. Yaş ve yıl şartlarını doldurmuş ama prim günü eksik olan kişiler, geçmişe yönelik borçlanma yaparak, emeklilik hakkını kazanmak istiyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın emeklilikiçin yaşı bekleyenlere yönelik başlattığı çalışma tüm hızıyla sürüyor.

Bakan Faruk Çelik'in talimatıyla harekete geçen bürokratlar, yaşı bekleyenler için alternatif formüller üzerinde duruyor. Mali dengeler bozulmadan neler yapılabileceği araştırılıyor. Edinilen bilgiye göre; masaya yatırılan formüller arasında, 'daha düşük maaşla erken emeklilik' yer alıyor.

Yaşı bekleyenlerin sağlıktan yararlanabilmesinin önünü açacak düzenlemeler üzerinde duruluyor. Bu çalışma, emeklilik için prim şartına takılanlarda da heyecan yarattı.

 

 

Bu haber 615 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...