Ş. Karaağaç’ta büyük umut

1 Temmuz 2013 18:32

MTA’nın kömür arama çalışmaları sürüyor. Termik Santral için gerekli rezerve büyük ihtimalle ulaşılacağını belirten yetkililer şu ana kadar 20 milyon ton kömür rezervine ulaştılar. Enerji Bakanı Taner Yıldız’ın Afyon – Dinar için gündeme getirdiği kömür rezervi ve buna bağlı olarak Termik Santral kurulması müjdesi Ş. Karaağaç içinde hayata geçebilir.

MTA yetkililerinin geçen yıl başladıkları kömür arama çalışmalarında rezervler tek tek belirleniyor. Edinilen bilgilere göre şu ana kadar yapılan araştırmalarda ilçede kömür rezervinin 20 milyon tona kadar çıktığı belirtildi. Araştırmaların 1 yıl daha devam edeceğini belirten uzmanlar, çalışmalar sonucunda ilçede 30 milyon ton kömür rezervinin olduğu anlaşılırsa Termik Santral kurulabileceğini belirtiyorlar.

İLÇE HALKI UMUTLU

Kömür arama çalışmalarındaki sevindirici haberler Ş. Karaağaç ilçe halkında da büyük bir umut yarattı. Vatandaşlar, kömür rezervinin 30 milyon ton ve daha yüksek çıkması durumunda ilçeye Termik Santral kurulmasının büyük bir yatırım olduğunu belirterek, “Ş. Karaağaç’ın nüfusu bu yatırımla 100 bini geçer. İnşallah kömür rezervi 30 milyon ton ve daha yüksek çıkar ve termik santral kurulur. İşte o zaman ilçemiz ve insanımızın geleceği kurtulur” şeklinde beklentilerini dile getirdiler.

Bu haber 878 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...