Nano teknoloji ile tarımda su sıkıntısı ortadan kalkacak

1 Temmuz 2013 18:34

Siyasete adım atmaya hazırlanan Av. Eyüp Ersoy, aynı zamanda Çorum merkezli Nanotem şirketinin de ortaklarından. Geleceğin teknolojisi Nano ile Isparta’yı tanıştıracaklarını bildiren Ersoy, 196 çeşit üründe bu teknolojinin kullanıldığını bildirdi. Ersoy, “Isparta tarım kenti. Nano’nun tarımda sulamayı ortadan kaldıran bir teknolojisi var. Elma ve kiraz bahçelerinde bu sistemi kullanmak istiyoruz. Yer altına inen sistem sayesinde sulama olmayan yerlerde tarıma açılabilir” dedi.

Geleceğin teknolojisi olarak görülen Nano, insan hayatını kolaylaştırmaya olanak sağlıyor. Hayatımıza yeni giren bu teknoloji sayesinde birçok alanda dayanıklı ürünler üretebilmek artık mümkün. Bu konuda kurulan şirketler Nano’yu farklı alanlarda kullanıyor. CHP’nin Güneykent Belediye Başkan aday adayı Avukat Eyüp Ersoy’da Çorum merkezli Nanotem şirketinin Isparta, Antalya ve Burdur için Akdeniz Bölgesi’nde faaliyetlere başlayacağını duyurdu. Ersoy, şirketin Isparta ekonomisine de katkı sağlayacağını ifade ederek, Isparta ve Antalya’da uygulama merkezi açacaklarını da bildirdi. Ersoy, “Ayrıca Mersin, Muğla, Denizli, Konya, Afyonkarahisar’da da verilecek. Bu konuda BAKA’yla görüştük. Bize Bucak’a yatırım yapın, hibe verelim dediler. Ancak şuan için Bucak’ı düşünmüyoruz” dedi.

ARABA YIKATMAYA SON!

Nano’nun dünyada çığır açacak bir teknoloji olduğunu ifade eden Ersoy, 196 çeşit üründe kullanıldığını bildirdi. Nano’nun tekstilden sağlığa, sanayiden otomotive, inşattan tarıma kadar birçok alanda insan hayatını kolaylaştıran bir yapısı olduğunu belirten Ersoy, “Arabalara nano teknolojisini uyguluyoruz. Araba da taş izi, küçük sürtmeler gibi şeyler sistemi uyguladıktan sonra ortadan kalkıyor. Araba yıkatma da son buluyor. Bir kova su ve bezle silmeniz yeterli oluyor.  Araba pırıl pırıl oluyor.” dedi.

ISPARTA TARIMI İÇİN BÜYÜK TEKNOLOJİ

Nano sayesinde tarım alanında da büyük kolaylıklar sağlandığını dile getiren Ersoy, bu teknoloji sayesinde sulama derdine son verildiğini bildirdi. Ersoy, “Tarımda kendi kendini sulayan sisteme geçeceğiz. Örneğin bir elma bahçesi var. 40’ar cm ölçümlerimizle yer altına iniyoruz. Bizim maddelerle dolduruyor ve kapatıyoruz. İlk yağmurdan sonra kendi katının 300 katı suyu toplayarak yer altında jel su havuzları oluşturuyor. Bu sayede ağaç ne az ne çok, istediği kadar suyu kök vasıtasıyla oradan alıyor. Böylelikle sulama derdi de ortadan kalkıyor. Sulama arıkları olmayan bölgelerde de uygulandığı için sulamaya müsait olmayan yerlerinde tarıma açılmasını sağlıyor. Bu da ekonomik bir kazançtır” diye konuştu.

ISPARTA KAZANACAK

Isparta’nın bu teknoloji sayesinde büyük kazanımlar elde edeceğini savunan Eyüp Ersoy, şunları söyledi:  “Nano dünyada en küçük parça demek. Amerika’da Nano, NASA uzay araçlarında kullanılıyor. Piyasaya 2 yıl önce verdiler. Ankara’da Nano Grup var. Türkiye çapına oradan dağıtım oluyor. Bizde burada bir bölge müdürlüğü oluşturarak, Isparta’yla bu teknolojiyle tanıştıracağız” dedi.

EV HANIMLARINA MÜJDE

Öte yandan Nano teknolojisinin en büyük kolaylığı ev hanımları için sağlayacağını belirten Ersoy, bu teknoloji sayesinde cam silme derdinin ortadan kalktığını söyledi. Ersoy, “Ev hanımları cam silmekten bıkarlar. Biz bir cama Nano uyguladığımızda 5 yıl o cam silinmeyecek. Bu da bayanlarımız için tercih edilebilir bir kolaylık olacak’’ diye konuştu.

 

Bu haber 1518 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...