Ramazan pidesine zam geliyor!

1 Temmuz 2013 18:36

Fırıncılar Odası Başkanı Nuri Erdeğer, Ramazan Ayı'nda sadece pide fiyatlarında düzenleme yapılacağını diğer ekmek çeşitlerinin fiyatlarının aynı kalacağını söyledi.

Geçtiğimiz yıl 1,25 TL'den atışa sunulan 300 gramlık Ramazan pidesi, zamlanarak iftar sofralarına gelecek. Bu yıl susam ve una yapılan yüksek orandaki zammın pide fiyatlarını da etkilediğini belirten Fırıncılar Odası Başkanı Nuri Erdeğer, "Geçtiğimiz Ramazan'da pide 1,25 TL'den satışa sunuluyordu. Geçtiğimiz yıl fırıncılarımız susamı 3,5 TL'den alırken, bu yıl 7 TL'den alıyor. Burada yüzde 100'lük bir zam söz konusu oldu. Diğer yandan geçtiğimiz yıl fırın işletmecileri bir çuval unu 38 TL'ye alırken, bu yıl 55 TL'den alıyor. Burada da işletmecilerimiz zor durumda kaldı" dedi.

1.50 TL OLUYOR

Hammaddeye gelen zamlardan dolayı pide fiyatlarında düzenleme yapmak zorunda olduklarını belirten Erdeğer "Büyük zamlardan dolayı bizde düzenleme yapmak zorunda kaldık. Bu yıl pide fiyatlarına 25 kuruşluk bir zam yapacağız. Yani bu yıl ramazan pidesi 1,50 TL'den sofralara sunulacak. Vatandaşların istekleri doğrultusunda yapılan bol susamlı özel pidelerin fiyatı ise 1,75 TL şeklinde konuştu.

EKMEĞE ZAM YOK

Öte yandan Ramazan pidesine yapılan zammın normal ekmek fiyatlarını etkilemeyeceğini bildiren Erdeğer, "Zamlar sadece pide fiyatlarını etkiliyor. Ekmek gr beyaz ekmek 75 Kuruş, 650 gr beyaz ekmek 1,50 TL. 500 gr fiyatları yine aynı kalabeyaz ekmek 1,50 TL ve 40 gr kepekli ekmek 1 TL'den satışa sunulacak" ifadelerini kullandı.

"KATKISIZ EKMEK TEBLİĞİ 1 TEMMUZDAN İTİBAREN GEÇERLİ"

Diğer taraftan 1 Temmuz itibariyle başlayacak olan katkısız ekmek tebliğine değinen Erdeğer, ‘’Katkısız ekmek tebliği 1 Temmuz itibariyle geçerli olacak. Yeni tebliğe göre artık ekmek içeriğinde sadece un, tuz, maya ve su bulunduracak. İçerdiği kepek oranı yüzde 10 daha artacak. Yani artık ekmeklerde ek katkı maddesi bulunmayacak. Zaten Isparta'daki fırıncılarımız katkı maddesi kullanmıyor. Yani Isparta ekmeğimiz zaten katkısızdı" açıklamasına yer verdi.

 

 

Bu haber 753 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...