Uluborlu Kiraz Festivali coşkuyla kutlandı

2 Temmuz 2013 18:30

Bu yıl 37. düzenlenen Geleneksel Uluborlu Kiraz Festivali ve Yağlı Pehlivan Güreşleri yoğun katılımla kutlandı.

İlçede ikamet eden ve ilçe dışından gelen binlerce Uluborlu’nun buluştuğu festivalde Vali Memduh Oğuz ve eşi Canan Oğuz başta olmak üzere; Milletvekilleri Süreyya Sadi Bilgiç ve Recep Özel İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Ömer Uyan ve İl Emniyet Müdürü Mehmet Or’da festivale katılarak Uluborluları bu mutlu genlerinde yalnız bırakmadılar.

Uluborlu kirazını tanıtmak ve ata sporu yağlı güreşi yaşatmak ve gençlere benimsetmek amacıyla düzenlenen festival, saat 17.00’de Cumhuriyet Meydanında Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başladı.

Uluborlu Er Meydanında katılımcıların yerini almasıyla devam eden festivalde konuşan Uluborlu Belediye Başkanı Mehmet Ünverdi ilçe adına şanslı yıllardan birini yaşadıklarını söyledi. Kilo bazında 4 ile 5 lira arasında tüccarın alım yaptığını ifade eden Ünverdi, ilçe olarak 7 bin ton rekolte beklediklerini söyledi. Kiraz türünde değişime giderek hasat sezonunun uzatılması gerektiğini belirten Ünverdi, bu sayede hem dünya pazarında kabul gören ürün çeşitliliğine kavuşacaklarını hem de ilçeye daha fazla katma değer kazandırılacağını kaydetti. Kiraz üreticileri birliği olarak kiraz tasnifleme ve paketleme tesisi için proje hazırladıklarını belirten Ünverdi, tesisin 2014 yılı hasat sezonunda devreye gireceğini belirtti.

İşadamı Ahmet Nedim Karasoy’un sponsorluğunda festivale katılan Aydın Akademi Sanat ve Spor Kulübünün birbirinden güzel halkoyunları gösterisiyle devam eden kutlamada ‘En İyi Kiraz Yetiştiriciliği’ yarışmasında dereceye girenlere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi.

Akşam saatlerinde Selma Geçer ve Murat Başaran konserleriyle devem eden festival, Pazar günü yapılan yağlı güreş müsabakalarıyla sona erdi.

           

                

                

Bu haber 732 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...