“Kıskançlığa gerek yok”

2 Temmuz 2013 18:58

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Gökçay girişine yapılan Etnografya Müzesi’nin şehrin siluetini bozduğunu düşünen Mimarlar Odası Başkanı Merve Kuyu’ya sert çıktı. Başkan Günaydın, Kuyu’nun akademik kariyerini hedef alarak “Keşke Merve hanım öğrencilik yıllarında dersleri iyi dinleseydi” dedi.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Gökçay girişinde yapımı devam eden ve halk arasında da “Günaydın Kule” olarak tanımlanan Halı, Kilim ve Etnografya Müzesini eleştiren Mimarlar Odası Başkanı Merve Kuyu’ya cevap verdi.

KUYU: “ŞEHİR SİLUETİNİ BOZUYOR”

Mimarlar Odası Başkanı Merve Kuyu, “Gökçay girişinde yapılan müzenin kent siluetini bozduğunu düşünüyoruz. Bu konuyla alakalı ortak kurul oluşturulup halkın görüşü, çevresel değerler, planlana, siluet ve estetik gibi kararlar alındıktan sonra hareket edilmesi gerekir. Kamusal alanlarda alınacak her türlü kararlar, bu kamusal alanlara bütün kamunun hakkı olan yerlerden bahsediyorum, muhakkak surette ortak akıl kurulu oluşturulması gerekir” ifadelerini kullanmıştı.

EİFFEL KULESİ BOZUYOR MU?

Günaydın “Kuleler şehrin estetiğini bozmaz. Eiffel Kulesi şehir estetiğini bozuyor mu?” diye sordu. Günaydın “Kıskançlığa gerek yok. Ben şehrin anlamını yükseltmek için çalışıyorum. Şimdi devasa bir yapı daha tasarlıyorum. Emsali olmayan bir yapı olacak bu. Hadi ondan da rahatsız olun” diye konuştu.

KEŞKE DERSLERİ İYİ DİNLESEYDİ

Mimarlar Odası Başkanı Merve Kuyu’ya seslenen Başkan Günaydın; “Merve hanım benim öğrencim sayılır. Mutlaka benim derslerime de girmiştir. Keşke öğrenciyken dersleri iyi dinleseydi de şimdi böyle anlamsız eleştiriler yöneltmeseydi” ifadelerini kullandı.

 

Bu haber 1319 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...