“Gelsinler elimi öpsünler!”

2 Temmuz 2013 19:00

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, AKP Milletvekili Recep Özel’in “Başkan Günaydın, borçlu aldıkları belediyeyi her fırsatta düzlüğe çıkardık şeklinde söylemler üretiyor. Ancak veriler Isparta Belediyesini Türkiye’deki en borçlu kurumlar arasında gösteriyor. Bu nasıl çelişki?” ifadelerine yanıt verdi. Açıklamayı yaparken oldukça sinirlenen Günaydın, “Ben kendi borçlarımızla birlikte onların geçmiş dönem borçlarını da ödüyorum. Türkiye’de en başarılı belediye biziz. Gelip elimi öpsünler” dedi.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, merkeze bağlı belde Belediye başkanlarını da yanına alıp fabrikalara bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Geziye gazetemiz muhabirini de götüren Başkan Günaydın, gündeme ilişkin soruları da yanıtladı.

“BEN SON SIRADAN 43. SIRAYA YÜKSELTMİŞİM ELİM ÖPSÜNLER”

AKP Milletvekili Recep Özel’in “Isparta Belediyesi Türkiye’nin en borçlu 43. kurumu” şeklindeki açıklaması ve yorumunu değerlendiren Başkan Günaydın, sinirlerine hâkim olamadı. Kendi borçlarının yanı sıra geçmiş dönemden kalan borçları da ödediklerini bildiren Günaydın, “Türkiye’nin en başarılı işini yapıyoruz. Gelsinler elimi öpüp, tebrik etsinler” dedi.

“KONUDAN UZAK, EKMEKTEN UZAK, AŞTAN UZAKLAR…”

Milletvekili Özel’in ekmekten ve aştan uzak bir insan olduğunu ileri Süren Başkan Günaydın, şöyle devam etti; “Ben 43. sırada yer almışım. Peki, sıfır nedir, 43 nedir? Bunların bilgisi yok. Konudan uzak, ekmekten uzak, aştan uzak. O insanlar Ispartamıza bir dirhem üretimi ve faydası olmayan kişiler. Özrü kabahatinden büyük.

“BİR YOLU DAHİ YAPAMAYAN İNSANLAR BUNLAR!”

Benden önce bunlar ne yapmış? Türkiye’nin en borçlu belediyesiydi. Biz geçmiş borçlarla birlikte kendi borçlarımızı da ödüyoruz. Onlar Isparta’ya hizmet yapsınlar. Onlar bir yolu dahi yapamayan insanlar. Ben 43. sıraya çıkarmışım. Gelin elimi öpün ve tebrik edin.  Önceki belediyeden kalan borçları yapılandırma ile ayrıca ödüyoruz. Türkiye’nin en çok vergi ödeyen belediyesi Isparta Belediyesi. 

“BUNU ANLAYACAK BEYİN BULAMIYORUM BU İNSANLARDA!”

Onların yapmış olduğu borçları da ödüyoruz. Bu arada kendi borçlarımızla birlikte şuanda 43. sıradayız. Şuanda Türkiye’nin en başarılı işini yapmış durumdayız. Ama bunu anlayacak beyin bulamıyorum bu insanlarda. Bu insanların gözleri ve kalpleri kararmış, siyaset seviyesini düşürmüş kişilerdir.

“İŞİNİZE BAKIN BENİMLE UĞRAŞMAYIN”

İşlerine baksınlar. Tüm anketlerde en başarılı belediye başkanı olarak gösteriliyorum. Görmüyorlar mı? Sıfırdan 43’e çıkarmışım. Onlardan kalan borçları aylık 2 milyon TL olarak ödüyorum.

“CAHİL İNSANLAR!”

Türkiye’nin en fakir belediyesini devraldım, şuanda Isparta halkına müjdem olsun en zengin belediyeler arasındayız. 43. sıraya gelen belediyemiz ilerleyen zamanlarda daha iyi konuma gelecek. Bu konuda cahil insanlar. Anlayamayacak kadar derbeder insanlar. Siz bu memlekete hiçbir şey kazandırmadınız ve her şeyi yok ettiniz. Yapılandırmada 1 lira aksaklığımız yok. 60 milyon TL civarında borç ödedik. Bu borcu öderken 43. sıraya çıkarmışım. Beni tebrik edip, ellerimi öpmeleri gerekir. Ama bunu anlayacak insan değiller”

“BUNU RİYAKÂR OLARAK ALGILAYACAK KADAR SEVİYESİZ İNSAN”

Öte yandan Özel’in kendine riyakâr dediğini ve bununla ancak kendisini tarif edebileceğini de belirten Günaydın, “Bana ‘riyakâr’ demiş. O kendisini tarif etmiş. Ne kadar güzel tarif etmiş. Elbette Emniyet Müdürlüğümüzde yapılan açılışa gideceğim. O anda imar aksaklıkları için o işlemin yapılma mecburiyeti var. Bunu yapmadığımız zaman kanuna karşı gelmiş olurdum. ‘Buraya mühür koydu, sonra açılışına geldi’ diyor. Gelirim tabi, burası benim memleketim. Emniyet bizim emniyetimiz. Orada bir yanlışlık vardı. Yapılması gereken işlemin gereği yapıldı. Bunu riyakâr olarak algılayacak kadar seviyesiz insan. Riyakâr diyerek kendisini tarif etmiş. Bu kelimeyi onun için kullanmadım ama kendisini tarif etmiş” şeklinde konuştu.

Bu haber 675 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...