Eğirdir’den getirilen içme suyu hattı elden geçiriliyor

3 Temmuz 2013 15:53

Isparta-Eğirdir arasındaki 33 km’lik içme suyu ana taşıyıcı hattında çalışma başlatıldı. Isparta Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü’nce sürdürülen çalışmalar kapsamında her 11 km’lik mesafeye vanalar konuyor. Böylelikle meydanda gelen bir patlak sonrasında33 kmuzunluğundaki boru hattındaki suyun tahliyesi ortadan kaldırılacak. Bu çalışma ile hem su tasarrufu sağlanacak, hem de zamandan tasarruf edilecek.

Isparta-Eğirdir içme suyu hattında gerçekleştirilen vana çalışmalarını yerinde inceleyen Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Eğirdir’den gelen içme suyu hattında zaman zaman arızalar yaşandığını özellikle bu arızaların kış döneminde soğuk nedeniyle meydana geldiğini söyledi. Meydana gelen bir arıza ve patlak sonrasında 33 km’lik bir boru hattının tamamında bulunan suyun tahliyesinin gerçekleştirilmek zorunda kalındığına işaret eden Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, bu tahliyenin 33 bin metreküplük bir suyun boşa akması demek olduğunu belirtti. Arıza dolayısıyla hattın boşaltılmasının ve tekrar geri doldurulmasının da günler aldığını dile getiren Günaydın, “Isparta’mız bir arıza karşısında yerine göre bir iki gün susuz kalabiliyordu. Hem zaman, hem de tasarruf açısından hattımızda 11’er km arayla vanalar yerleştiriliyor. Böylece patlamanın olduğu bölgenin su tahliyesi gerçekleştirilecek. Dolayısıyla 22 km’lik diğer hatta herhangi bir su tahliyesi olmayacak. Bu da bize hem zaman,  hem tasarruf kazandıracak. 22 km’lik hattın boşaltılmamış olması demek bir liradan hesap edildiğinde 22 bin liralık bir tasarruf demektir” dedi.

Yaklaşan Ramazan ayı ve yoğun sıcaklardan dolayı da şehirde su kullanımın arttığına dikkat çeken Başkan Günaydın, “Şu ana kadar Eğirdir’den su almıyoruz. Akdağ ve Darıderesi ile yetindik. Önümüzdeki günlerde su takviyesi gerekebilir. Eğirdir boru hattında 2009 yılında boruların çürümemesi amacıyla elektrik verilmesi yani katotik sistemi uyguladık. Hattımız oldukça iyi durumda. Borularda bir çürüme, paslanma yok. Çalışmalarımızı Ramazan ayı girmeden tamamlayacağız. Isparta halkımızı susuz bırakmıyoruz. Akdağ’dan su getirdik. Bunun yanında 2 adet 5 bin metreküplük depolar inşa ettik. En temiz, en sağlıklı ve kaliteli suyu, ucuza, yapmış olduğumuz projelerle halkımıza içiriyoruz ve içirmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu. 

 

Bu haber 654 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...