Yalvaç’lı Hayırsever Büyükkutlu’nun katkısı Doğumevi’ni büyüttü

3 Temmuz 2013 16:13

Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi, 2023 yılı hedefine 2013 yılında ulaştı. Daha önce 21 yataklı yeni doğan yoğun bakım ile 4 yataklı çocuk yoğun bakım servisine ek erişkinlere de hitap edebilecek 5 yataklı genel yoğun bakım servisi hizmete girdi. Servisin tamamı Yalvaçlı hayırsever işadamı Mustafa Büyükkutlu tarafından yaptırıldı. Böylelikle başka illere sevk dönemi de tarihe karışacak.

Sadece Isparta’ya değil bölgeye hitap eden Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi hizmet ağını genişletti. Bugün resmi törenle açılışı yapılacak olan genel yoğun bakım servisi sadece Isparta’ya değil, bölgeye hitap edecek. Başhekim Uzm. Dr. Mehmet Topal, hastanelerinin il dışından da hastaların uğrak yeri olduğunu belirtti.

GENEL YOĞUN BAKIM SERVİSİ

TOPLAM 9 YATAKLI OLACAK

Büyük bir eksikliğini hissettikleri genel yoğun bakım servisini bir hayırsever işadamının sayesinde kazandıkları için mutlu olduklarını ifade eden Başhekim Topal, “Daha önce hastanemizde 21 yataklı yeni doğan yoğun bakım, 4 yataklı da çocuk yoğun bakım vardı. Çocuk yoğun bakım ihtiyacı karşılamıyordu. Yatak sayısını artırmak gerekiyordu. Sağlık Bakanlığı’nın talimatı da bu yöndeydi.  Biz de erişkin yoğun bakımda yoktu. ‘Genel yoğun bakım açalım’ dedik. Hem çocuk hem de erişkin yatsın dedik. Bu amaçla 5 yataklı yoğun bakım açmaya karar verdik. Çocuk yoğun bakım 4, erişkin yoğun bakım 5 olmak üzere toplam 9 oldu. Bunun tefrişatı Yalvaçlı hayırsever işadamı Mustafa Büyükkutlu tarafından yapıldı. Hastanemiz kendisiyle irtibata geçti ve o da bizi kırmadı. Yoğun bakım 15 gün gibi kısa bir sürede bitirildi” dedi.

DİĞER İLLERE SEVK DÖNEMİ BİTTİ

Öte yandan daha önce çocuk yoğun bakım servisinde yatak sayısının 4 olduğunu ve bunu ek yatakla 6’ya çıkarmalarına rağmen yetersiz geldiğini belirten Başhekim Topal, “Böyle olunca vatandaşlarımızı farklı hastanelere hatta diğer illere sevk ediyorduk. Yeni yoğun bakımla halkın mağduriyeti giderilmiş olacak” diye konuştu.

2023 HEDEFİNE 2013’TE VARDIK

Diğer taraftan Sağlık Bakanlığı’nın 2023 hedefi doğrultusunda bu hizmeti 2023 yılına kadar yapmayı planlarken hayırsever işadamı sayesinde erkenden bunu başardıklarını aktaran Başhekim Topal, “Hastanenin 160 yatak kapasitesi var. Kış döneminde ortalama yüzde 100 dolulukla hizmet veriyoruz. Yaz aylarında bu oran düşüyor. Yıllık ortalamaya bakarsak yaklaşık yüzde 80 oranında bir doluluğumuz var. Hastanemizin imkânları iyileştirildi. İnsanlar artık hastanemizi evi gibi görüyorlar. Dilek temenni kutularını açıyoruz. Özellikle il dışından gelen hastalar hastanemizi çok beğeniyorlar. Halkımızda beklentileri yükselttik” şeklinde konuştu.

 

Bu haber 1200 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...