“İbicioğlu üniversiteyi ileriye taşıyabilecek bir rektör değil”

3 Temmuz 2013 16:14

CHP İl Başkanı Şenol, “Şu anki rektörümüz üniversiteyi ileriye taşıyabilecek bir rektör değil. Hafif kalıyor. İktidara yakın olmayı da kendisine marifet sayıyor” dedi. MHP İl Başkanı Yalçın ise “Rektörün adının bir cemaatle anılması, siyasi parti ile anılması, sazla, gitarla, barlarda söylediği şarkılarla anılması bir akademik kurum açısından ciddiyetsizliktir, rahatsızız” dedi.

Son dönemde istifalarla gündeme gelen SDÜ, siyasi parti İl Başkanlarının da dikkatini çekti. CHP İl Başkanı Vedat Şenol ile MHP İl Başkanı İsa Yalçın, SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

“MEVCUT REKTÖR SDÜ’YÜ İLERİ TAŞIYABİLECEK BİRİ DEĞİL”

CHP İl Başkanı Şenol, SDÜ'nün Türkiye'nin sayılı üniversitelerinden birisi olduğunu belirterek  “SDÜ, Türkiye'nin sayılı üniversitelerinden birisi. İlk 5'e girebilecek bir üniversite. Bu zamana kadar hizmet verenlere teşekkür ediyoruz. Ama şu anki rektörümüz üniversiteyi ileriye taşıyabilecek bir rektör değil. Hafif kalıyor. İktidara yakın olmayı kendisine marifet sayıyor. TED kolejinin yerini boşaltmak için yapmadığını bırakmadı. Üniversitede kıyımlar var. Hocanın baskıcı uygulamaları üniversiteye yakışmıyor. Sayın Rektör aday olacaksa istifa etsin aktif siyaset yapsın. Ben rektör hocanın milletvekili adayı olacağını düşünüyorum. Bir partide siyaset dersi veriyorsa beklentisi var demektir” diye konuştu.

REKTÖR BEYİN ADININ İSTİFALARLA, ATAMALARLA, BİR SİYASİ

PARTİ İLE GÜNDEME GELMESİNDEN RAHATSIZIM

MHP İl Başkanı İsa Yalçın da “Bu zamana kadar sessiz kalmamızın nedeni üniversite kurumuna saygımızdan dolayıdır. Ancak rektörün adının bir cemaatle anılması, siyasi parti ile anılması, sazla, gitarla, barlarda söylediği şarkılarla anılması bir akademik kurum açısından ciddiyetsizliktir. Akademik kurumun adını zedelemiştir. Rektör hocanın davranışlarının değerlendirmesi üniversite seçimlerinde hocalar tarafından değerlendirilir. Kurumsal kimliği zedeleyen bir yöneticinin olması bizleri endişelendirmektedir. Rektör beyin adının istifalarla, atamalarla, bir siyasi parti ile gündeme gelmesinden hem o üniversitenin bir mezunu olarak hem de MHP İl Başkanı olarak rahatsızım” dedi.

 

Bu haber 612 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...