“Gerekirse ikinci ve üçüncü aşamaya geçeriz”

4 Temmuz 2013 15:48

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, müteahhit firmanın Ticaret ve Kültür Merkezi’nde borcu karşılığı istenen dükkanların değerini düşük bulmasından sonra “Belirlenen fiyata vermem” deyip rest çekmesine restle karşılık verdi. Günaydın, “Bir değer komisyonu vardır. Bunun dışında ‘vermeyeceğim’ dediği zaman haksızlığa devam etmiş olur. Eğer haksızlığa devam ederse ikinci ve üçüncü aşamalarını uygularız” dedi.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, dün makamında düzenlediği basın toplantısında yapımı yılan hikâyesine dönen Ticaret ve Kültür Merkezi (ITKM) ile ilgili yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. Son olarak müteahhit firmadan borçlara karşılık belediyenin alacağı işyerleri için 3 ayrı yerden yaptırdığı fiyat tespitini beğenmemesi üzerine “Bu fiyattan dükkan vermem” diyerek rest çekmesi Başkan Günaydın’ı kızdırdı.

ÖDEDİLER DE BEN Mİ ALMADIM?

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, müteahhit firma yetkilileriyle bu konuyu görüşeceklerini ve niye beğenmediklerini soracaklarını söyledi. Bugüne kadar burayla ilgili kendine çok yüklenildiğini belirten Günaydın, “Ödediler de ben mi almadım? Hatta konuyla ilgili müfettişler de konuya dahil oldu. Rapor hazırlandı ve beğenilecek bir tarafı da yoktu. Rapor doğrultusunda mali müfettişin bizimle konuşması gerekiyordu ne yaptığımız doğrultusunda, ne mücadeleler verdiğimiz doğrultusunda bizi tebrik etmesi gerekirdi. Ama bunu sayın müfettiş söylemedi. Kendine göre tespitlerini yaptı ve bize bir rapor verdi. Müteahhit firma müfettişten daha yardımsever davrandı bize.

BENİM İÇİN BÜYÜK BİR PROJE DEĞİLDİ

Biz buranın birinci sene bitmesini istiyorduk. Benim içinde çok büyük bir proje değildi. Zaten firma, ‘yaz geldi, kış geldi, para bulamadım’ diyerek bu zamana kadar getirdi. Alacağımız parayı bari alalım dedik onu da ödeyemedi. Tüm sıkıştırmalarımıza ve çalışmalarımıza rağmen! Baktık ki para ödeyemeyeceğini görünce dükkân verilmesini istedik. Bir değer komisyonu vardır. Bunun dışında ‘vermeyeceğim, almayacağım’ dediği zaman haksızlığa devam etmiş olur. Eğer haksızlığa devam ederse ikinci ve üçüncü aşamalarını uygularız. Kendilerine izah ederiz. Biz resmi değerlendirmelerle gidiyoruz” şeklinde konuştu.

Bu haber 617 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...