Isparta’nın gurur kaynakları asfalt sezonu açılışında!

4 Temmuz 2013 15:49

Vali Memduh Oğuz, Lisans Yerleştirme Sınavı’nda Isparta’yı temsil ederek büyük bir başarıya imza atan 6 öğrencimizi dün yanında 2013 yılı KÖYDES asfalt sezonunu açılışına götürdü! İl Milli Eğitim Müdürü İlyas Can’ın da aralarında bulunduğu heyet şaşkınlıklarını gizleyemese de asfalt sezonunun açılışını yerinde izledi.

Lisans Yerleştirme Sınavı’nda (LYS) büyük bir başarı gösteren 6 öğrencimiz öğretmenleriyle birlikte dün Vali Memduh Oğuz’u makamında ziyaret etmek istedi. Ancak Vali Oğuz, 2013 yılı KÖYDES asfalt sezonu açılışına katılmak için Çobanisa-Davraz Kayak Merkezi yoluna gitmesi gerekiyordu. Öğrencilerle birlikte heyeti de yanına alan Vali Oğuz, asfalt sezonu açılışına katıldı.

HEYET ŞAŞIRDI

Beklenmedik bir şekilde kendilerini asfalt sezonu açılışında bulan heyet burada açıklama yapmak zorunda kaldı.

BENİM İÇİN BİR HEDİYEDİR

Vali Memduh Oğuz, İlim şehri Isparta’da kendilerini çok memnun eden bir hadisenin yaşandığını belirtti. Isparta’nın Türkiye genelinde şampiyon olduğunu bildiren Vali Oğuz, “‘Isparta’ya 10’unculuk, 6’ıncılık yakışmaz diyordum’, bu yıl LYS’de Türkiye şampiyonuyuz. İl Milli Eğitim Müdürümüz Türkiye 1’incisi olarak açıklananların ham puan sıralamasında açıklandığını bildirdi. Eklenmiş puanlarla bizim daha iyi bir konumda olduğumuzu söyledi. Müdürümüz ‘gazetelerde birinci olarak gösterilen kişiyle bizim ilimizde birinci olan kişiyi mukayese ettiğimizde o istediği yere giremeyebilir ama Isparta birincisi istediği yere girebilir durumda’ dedi. Çok önemli bir ayrıntı ama işin teknik tarafını bilenler biliyor. Bu yıl ilim şehri Isparta Türkiye şampiyonluğunu yakaladı. Bu çocuklarımızla övünüyor ve gurur duyuyoruz. 2010 yılından bugüne kadar her yıl artan bir başarı gösterdik. Bu benim için bir hediyedir. Öğrencilerimizi ve destek veren aile ile öğretmenlerini tebrik ediyorum. Öğretmenler bizim elleri öpülesi aziz varlıklarımız, onlara hürmetlerimi sunuyorum. Yolları açık olsun” dedi.

KENDİMİ ŞANSLI HİSSEDİYORUM

Öte yandan Isparta’da göreve başladığının 1. ayında böyle bir başarıyı tattığından dolayı kendini çok şanslı hissettiğini ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü İlyas Can, “Burak Şahinoğlu ham puanda 7. oldu ama yerleştirme puanına 1. oldu. Bu öğrencimizin tercih sıralaması gibi bir derdi olmayacak istediği okula kaydını yaptırabilecek.  Bunun yanında Şerife Bakırcı 28’inci, Bilal Altuntaş 46’ıncı, Aykut Burak Bayav 55’inci, Selahattin Alper Uysal 257’inci, Semiha Gültekin ise 301’inci oldu” diye konuştu.

TÜRKİYE ŞAMPİYONU TEŞEKKÜR ETTİ

Diğer taraftan yerleştirmede Türkiye 1’incisi olan Burak Şahinoğlu “Bu başarı emeği geçen ailem ve öğretmenlerime teşekkür ediyorum. Önümüzde bir tercih dönemi var. Tercihimizi belirlemeye çalışacağız” dedi. Semiha Gültekin ise “Bizim üzerimizde emeği geçen herkesin burada olmasını isterdik. Onların emeği olmasa bu kadar iyi derece elde edemezdik. Tüm öğretmenlerimize, ailemize ve arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. İyi ki, onlar var ve biz buradayız” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından asfalt sezonu açılışı yapıldı.

 

Bu haber 813 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...