Etnografya Müzesi’nin yapım çalışmaları sürüyor

5 Temmuz 2013 18:01

Isparta Belediyesi tarafından Gökçay girişinde yaptırılan Prof. Dr. Turan Yazgan Etnografya Müzesi’nin yapım çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Müzede bir yandan asansör montaj çalışmaları devam ederken diğer taraftan da 42 ton ağırlığa sahip özel yapım yangın merdivenlerinin de yerleştirilmesi çalışmalarına başlandı.

Müze alanında incelemelerde bulunan ve müzenin son durumu hakkında yetkililerden bilgiler alan Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, yangın merdivenlerini Ispartalı bir firmanın yapmış olduğu özel çalışma olduğunu söyledi. Günaydın, “42 ton ağırlığına sahip yangın merdiveni kulemize yerleştirilecek. Modüler bir sistemle yapıldı ve bunlar bir logo gibi kuleye monte edilecek” dedi.

Kendi ana ihtisas alanına giren bir çalışma olduğunu, modüler ile modilasyon üzerine de ihtisas yaptığını hatırlatan ve şu anki yapılan yangın merdivenlerinin uygunluğunu kontrol ettiğini belirten Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “İhtisasımı da bu modülasyonlar ve prefabrik yapılar üzerinde yapmıştım. 42 ton ağırlığındaki bir merdiven yapının nasıl yerlerine montajının gerçekleştirileceğini inceledik” şeklinde konuştu.

Yaptıkları çalışmaların uç noktada, bir bilimselliğinin bulunduğunu söyleyen Günaydın, müzenin yapımı konusunda bazı çevrelerin yapmış olduğu tenkitlere de cevap verdi. Günaydın, “Bu tip yapılar yapıldığında her şehirde tenkit edilmiştir. Eyfel Kulesi dahi tenkit edilmiştir. Hatta Eyfel hapiste dahi yatmıştır, bugün ise büstleri dikilmiş bir insandır. Bu konularda bu kadar ayrıntılı ve bilgili olmayan ve kendisini tenkit etme yetkisine sahip gören insanlarımız var. Onlar tenkit ediyorlar ama rahat etsinler, ‘mutsuzum’ diyor, mutlu olsun. Mutlu çalışmalar yapıyoruz ve bu çalışmaları da günübirlik takip ediyorum. Rahat etsinler, Isparta’ya Allah’ın izniyle bir eser geliyor. Bu eseri de daha sonraki tarihlerde takdir etmelerini umuyorum. Bu simgesel, tarihi, sanatsal ve depreme dayanıklı çalışmamız şimdiden Isparta’mıza ve ülkemize hayırlı olsun” görüşlerinde bulundu.

 

 

Bu haber 1064 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...