SDÜ’de Akademik İngilizce Konuşma Yarışması düzenlendi

6 Temmuz 2013 11:08

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Akademik İngilizce Konuşma Topluluğu tarafından “2. Akademik İngilizce Konuşma Yarışması” düzenlendi.

Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan ve SDÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen yarışmada,  katılımcıların sözlü sunumları, jüri üyeleri Doç. Dr. Betüre Memedova, Doç. Dr. Sulhattin Yaşar ve Philip Glover tarafından değerlendirildi.

Etkinliğin açılışını Topluluk Eş Başkanı Doç. Dr. Betüre Memedova yaptı. Üç yıldır devam etmekte olan Akademik İngilizce çalıştaylarının da Türkiye’de bir ilk olduğunu belirten Memedova, “Düzenlediğimiz haftalık toplantılarla akademisyenlerimizin dil becerilerinin gelişmesine ciddi katkılar sağlıyoruz. Bugün Süleyman Demirel Üniversitesi için çok önemli bir gün. Bu yarışma Türkiye’de çok önemli bir yer tutmaktadır.” dedi.

Topluluk Başkanı Doç. Dr. Sulhattin Yaşar da organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. SDÜ Akademik İngilizce Topluluğunun 2010 yılından bu yana farklı fakülte ve yüksekokuldan çok sayıda akademisyene ev sahipliği yaptığının altını çizen Doç. Dr. Yaşar, düzenlemiş oldukları bu yarışmayla da düzenledikleri haftalık İngilizce Çalıştaylarının meyvelerini topladıklarını ifade etti.

Yarışmanın sonunda, SDÜ Sağlık Bilimleri Enstitüsü Araştırma Görevlisi  Mert Bülte 86 puanla birinci olurken, Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Musa Yavuz ve Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatih Gültekin ikinciliği paylaştı. Yarışmada üçüncülük ödülünü de Serap Çam aldı.

 

Bu haber 632 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...