RAMAZAN AYI MESAJI

6 Temmuz 2013 11:18

Mehmet Emin AVCI

 İl Müftüsü

RAMAZAN AYI MESAJI

08 Temmuz Pazartesi akşamı ilk teravih namazını kılarak idrak edeceğimiz Ramazan ayının dini ve sosyal hayatımızda müstesna bir yeri ve önemi vardır. Bu ay, oruç gibi türlü hikmetlerle dolu bir ibadetin yerine getirildiği, Kur'an-ı Kerim'in daha dikkatlice okunduğu, insanî ve ahlaki erdemlerin daha güçlü şekilde hayata yansıdığı, sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın, sevgi ve nimetleri paylaşımının zirveye çıktığı eşsiz bir zaman              dilimidir.

Ramazan ayı, Kur'an ayıdır. Bundan dolayıdır ki, bütün bir sene Kur'andan uzak kalmış olanlar bile ciddi bir susamışlık içinde, kendilerini o nur ikliminde bulurlar. Baştan başa gönül dünyalarını tıpkı bir çiçek bahçesi haline getirir ve onları var olma zevkiyle coşturur. Kur'an'da bütün varlığı duyar ve dinlerler; bütün yaratılışın soluklarını hisseder, ürperir, Allah'a yakınlardan daha yakın olduklarını kavrar ve kendilerini âdeta bir gül bahçesi içinde bulurlar.

Ramazan Ayı, Allah'a olan kulluk şuurunu derinden hissettiğimiz, millî birlik ve beraberliğimizin pekiştiği bir aydır. Asırlardır din ile bağını koparmadan sürdüren ve onu manevi hayatının aydınlık bir ışığı kılan milletimiz, Ramazan ayının huzur ve esenlik veren derin etkisini nefislerinde, ailelerinde ve toplumlarında yaşamış ve yaşatmış, bu ayı sadece dini değil, sosyal ve kültürel hayatları bakımından da canlı bir dönem haline getirmişlerdir.

Müftülüğümüzce, baştan sona bir feyz, rahmet, mağfiret ve bereket mevsimi olan bu günleri halkımızın en iyi şekilde değerlendirebilmesine yardımcı olmak amacıyla, bütün hazırlıklar yapılmış ve gereken tedbirler alınmıştır.

Ayrıca ilimiz Ulu Camii, İstiklal Camii, İrfan Camii, Yusufağa (Kadirbey) Camii, Mekke Camii, Eski Tabakhane Camii, Kütük Minare Camii, Boylu Camii, Deregümü Merkez Camii, Çünür Merkez Camii, ve Sav Kasabası Sinandede Camii olmak üzere 11 camide Hatimle Teravih Namazı kılınacak olup bütün cami ve Kur'an Kurslarında mukabele okunacaktır.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu'nca 2013 yılı için Sadaka-ı Fıtr miktarı, asgari ücret, geçim standardı, gıda fiyatları gibi kriterler ile bir kişinin bir günlük asgari gıda ihtiyacı göz önünde bulundurularak, 9.25- TL. olarak belirlenmiştir.

Maddi ve manevi sayısız güzelliklerin yaşandığı ve mükafatlarının sınırsız olarak verildiği bu manevi mevsimi, geçmişimizi muhasebe ederek, kendimizi kötülüklerden ve haramlardan uzak tutarak, hayra ve kalıcı mutluluğa yönelerek çok iyi değerlendirmeliyiz. Yapacağımız hayır ve ibadetlerle Allah'ın rızasını kazanmaya, iyi ve güzel davranışları artırarak, geçici ve kötü şeyleri de terk ederek on bir ayın geride bıraktığı manevi kirleri temizlemeye çalışmalıyız. Oruçlarımızı her türlü haramdan, kötü söz ve davranışlardan bizleri koruyucu bir kalkan yapmalıyız.

Bu duygularla, Ramazan ayının bütün Isparta'lı kardeşlerimiz, nefsimiz, neslimiz, ailemiz, milletimiz, ülkemiz ve bütün insanlık alemi için hayırlar, huzur ve barış getirmesini, bizleri olgunlaştırmasını ve yüceltmesini Cenab-ı  Allah'tan temennî ve  niyaz ediyorum.

 

Bu haber 631 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...