Hayırsever hastane Türkiye’ye örnek oldu

6 Temmuz 2013 12:57

Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi, bir süre önce gazetemiz aracılığıyla da duyurduğumuz hayırsever kimliğiyle Türkiye’ye örnek oldu. Başhekim Uzm. Dr. Mehmet Topal, hastaneye müracaat eden ve durumu olmayan vatandaşlara sağladıkları giyim yardımı nedeniyle Türkiye’nin çeşitli hastanelerinden arandıklarını ve uygulama konusunda bilgi alındığını belirtti.

Isparta, Türkiye’ye sağlık alanında bu sefer farklı bir hizmetle adını duyurmaya başardı. Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Mehmet Topal, 3 yıldır devam eden ancak bir süre önce kamuoyuna açıkladıkları giyim yardımı haberinin duyulmasıyla birlikte Türkiye’nin çeşitli hastanelerinden konuyla ilgili arandıklarını bildirdi. Bundan dolayı gururlandıklarını ifade eden Topal, “Giysi yardımlarımız halen devam ediyor.

HAYIRSEVERLERDEN ÇOK FAZLA DESTEK ALAMADIK!

Ancak bu konuda dışarıdan çok destek alamadık. Hastane personelimiz yardım yapacağı miktarı ya da giysileri alıp geliyor. Az kullanılmış eşya olabilir, ya da yeni olabilir. Gidip alıp geliyorlar. 3 yıldır devam eden bir çalışma. Vatandaşlarımız da oldukça memnun bu çalışmadan. Ama dediğim gibi sadece hastane personelinin desteğiyle bu yardım devam ediyor” dedi.

İHTİYACI OLAN ÇOK FAZLA İNSAN VAR

Öte yandan hastaneye müracaat eden hastaların çoğunun bu tür bir yardıma ihtiyacı olduğunu belirten Topal, “Hastaneye çocuğunu alıp acil bir şekilde gelen ve yatan hastaların ihtiyaçları da buradan karşılanıyor. Ayakkabısından iç çamaşırına kadar ihtiyaçları karşılanıyor. Kırsal kesimden gelen hastalarımızın bir takım ihtiyaçları oluyor. Kendilerine elimizden geldiği kadar destek olmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

İYİ ÖRNEKLER HERKES TARAFINDAN ALINIR

Diğer taraftan daha önce gazetemiz aracılığıyla çıkan haberler üzerine farklı illerdeki hastanelerden arandıklarını bildiren Başhekim Topal, “Çok güzel bir çalışma olduğunu söylediler. Örnek alınabilir bir çalışma. İyi örnekler herkes tarafından alınır. Bunun yanında sadece hastanemize gelen insanlar değil, haberi duyan ve dışarıdan yardıma ihtiyacı olana vatandaşlar da hastanemize gelmeye başladılar” şeklinde konuştu.

DESTEK OLUNURSA DAHA GÜZEL ÇALIŞMALARA İMZA ATARIZ

Son olarak destek olunması halinde daha çok kişiye ulaşabileceklerini belirten Topal, “Bu çalışmaya kendi personelimizle devam ediyoruz. Ama hayırseverlerin yardımı ile çalışmayı daha da ileriye götürebiliriz” dedi.

Bu haber 931 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...