Yeni Çevre Düzeni Planıyla yatırım alanları belli oluyor

6 Temmuz 2013 12:59

İl Özel İdare Genel Sekreteri İbrahim Yıldırım, 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planının 1/25.000 ölçekli plana çevrilmesiyle birlikte Isparta vilayet sınırlarının tamamının yeniden tasarlanacağını belirtti. Yıldırım, bu planla sanayi, turizm, tarım gibi alanların belli olacağını yatırımların da ona göre yapılacağını bildirdi.

Isparta’da 1/25.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı hazırlanma süreci devam ediyor. Türkiye’de sadece Muğla yeni planını hazırladı. Ancak Muğla’da da onay süresi bekleniyor. 1,5 yıldır devam eden sürecin daha ne zaman biteceği tam net değil. Bunun dışında Hatay’da böyle bir çalışma yapılıyor ancak onun da akıbeti tam olarak belli değil. İl Özel İdare Genel Sekreteri İbrahim Yıldırım, Isparta’nın yeni çevre düzeni planının tasarlanma sürecinin devam ettiğini açıkladı. Sürecin tamamlanmasıyla Türkiye’de çevre düzeni planını ilk yenileyen iller arasında yer alacaklarını ifade eden Yıldırım, bu planla Isparta’nın daha modern, daha düzenli bir il olacağını bildirdi.

SANAYİ, TURİZM, TARIM ALANLARI BELLİ

OLACAK BUNUN DIŞINA ÇIKILAYAMAYACAK

1/25.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı’nın Isparta’ya büyük avantajlar sağlayacağını belirten Yıldırım, “Eski plana göre bu plan Isparta’yı şekil itibariyle daha iyi kılacak. Yani eskiden herkes izin aldığı müddetçe kafasına göre yatırım yapıyordu. Şimdi böyle olmayacak. Örneğin bir sanayi, turizm, tarım bölgesi ilan edilecek. Yatarımlar da bu alanın dışına çıkmayacak. Organize Sanayi Bölgesi’nin bulunduğu alan sanayi bölgesi ilan edildi diyelim, sanayi yatırımları sadece bu alana yapılacak. Bunun dışında Eğirdir yoluna, Antalya yoluna yapılamayacak. Veya bir İlçeye yapılamayacak. Sadece bu alana yapılacak.  Bu da düzenli bir şehir anlamına geliyor” dedi.

YABANCI YATIRIMIN İLGİSİNİ ÇEKECEKTİR 

Öte yandan düzenli bir şehir görünümüne bürünecek olan Isparta’nın yabancı yatırımın da dikkatini çekeceğini ifade Eden Yıldırım, “Bu düzenli yapılaşma yabancı yatırımcının dikkatini çekecektir. Böylelikle yıllardır gelmezsi beklenen yatırımların bu sayede ilimize gelmesi bekliyoruz. Gelişmekte olan ilimiz bu sayede sıçrayacak ve Türkiye için önemli, stratejik iller arasına girecektir”

 

Bu haber 819 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...