“Isparta’yı göç alan bir şehir yapmak istiyorum”

6 Temmuz 2013 13:03

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, hayalindeki Isparta’yı oluşturmak için yeniden harekete geçti. Bu anlamda Isparta’nın en büyük sorunu ortaya çıkaran Başkan Günaydın, Isparta’yı göç alan bir konumuna getirmek için çalıştığını belirtti.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, merkeze bağlı kasaba Belediye Başkanlarıyla biraya geldiği gezide gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Uzun süredir Isparta’nın eksikliklerini tespit etmek için uğraştığını ve çoğunu ortaya çıkararak bu açıkları kapattığını dile getiren Günaydın, asıl en büyük sorunu da bir anket belirledi.

EN BÜYÜK SORUN İŞSİZLİK

Bu ay yaptırdığı bir ankette Isparta’nın en büyük sorunun işsizlik olduğunu gördüklerini belirten Günaydın, “Seçildiğim ilk gün biz aslında bunu biliyorduk. O günden bu yana elimizden geldiğince bu konunu üzerine gittik. Ama daha yeni kendimize geldiğimiz için şimdi harekete geçmek durumda kaldık” dedi. Anket sonucunda yüzde 40 oranında işsizlik sorunuyla karşılaştıklarını ifade eden Günaydın, “Geçmiş dönem belediyede işsizliği önleyici tedbirler alınmamış. Biz de bu dönem ‘işsizlik sorununu çözelim’ dedik.

ISPARTA MUTSUZ BİR ŞEHİRMİŞ

Mutsuz yaşayan iller göç verir. Bir zamanlar Isparta’nın nüfusu 780 bindi. Şimdi 410 binlere geriledi. Biz bu dönem şehri yenileyerek insanlar üzerinde yeni bir umut oluşturduk. Göçler yavaşladı. Eğer sanayiyi de ileri götürebilirsek göç almaya başlayan bir il görünümünde olacağız. Böylelikle insanlara hem iş, aş hem de modern bir şehir sunacağız. Tüm şehirler şu anda göç veriyor. Demek ki insanlar umut bağladıkları illere göçüyor. Demek ki biz de insanlara umut veriyoruz ki göçler azaldı. Ben bunu gördüm. Bunun üzerine göçlerin Isparta’ya başlaması için yeni projeler geliştirmeye başladık. Yeni mecralara geçtik ve sistemi değiştirdik. Böylelikle bizde de yeni bir amaç yeni bir heyecan doğdu.

ŞİMDİ GÖÇ ALAN ŞEHİR KONUMUNDAYIZ

Bilindiği üzere belediyemize bundan 18 ay önce operasyon yapıldı. Ne hikmettir ki bu operasyondan sonra şansımız döndü. İyi de oldu. Hızımız bir kat daha arttı. İstanbul ve Eskişehir Türkiye’nin en çok göç alan illerinden. Bu illere bile göç artık azaldı. Şimdi bu göçler Isparta’ya olmaya başladı. Sadece kendi hemşerilerimiz tekrar Isparta’ya gelmiyor bunun yanında diğer illerden de ikametlerini Isparta’ya taşıyorlar” dedi.

ISPARTA’YI PONZA KONUSUNDA LOKOMOTİF

İL YAPMAMIZA RAMAK KALDI

Öte yandan bu sorun üzerine yeni bir sanayi kurma düşüncesi geliştiğini belirten Başkan Günaydın, “200 dönüm yer aldık. 11 yıldır Isparta’ya hiçbir şey gelmemiş. Yatırımsız bırakılmış. Biz de Isparta’nın eski unvanını yakalamasını istedik. Özel şirketlerin üzerinde tesisler kurduk. Hatta buna ek olarak yeni yapı kimyasalları fabrikası da kurmayı düşünüyoruz. Kısacası Isparta’yı ponza konusunda Ar-Ge merkezi yapmayı istiyoruz. Proje geliştirme merkezi olacak Isparta. Bu konuda Isparta Türkiye’ye lokomotif olacak. Bu dediklerimize ramak kaldı. Ponza fabrikamız stratejik açıdan çok önemli” diye konuştu.

SİYASET ASFALTI DÖKME DEVRİ BİTTİ

Diğer taraftan belediyenin elinin oldukça güçlendiğini bildiren Başkan Günaydın, “Artık siyaset asfaltı dökme devri bitti. Yani sadece seçim dönemlerinde halkın gözünü boyamak için yapılan asfalt dönemi bitti. Biz kalıcı asfalt yapıyoruz. Ben seçimi kazandığım günün ertesi günü binilecek velespit bile yoktu. Şimdi ise belediyeye ait her türlü aracımız var. Allah’ın izniyle Isparta’yı halk tabiriyle gıcır gıcır bir şehir yapmak istiyorum.

EN ZENGİN BELEDİYE OLDUM

O dönemin insanları üretim faydası olmayan insanlardı. Bugün ben her ay 1 milyon TL vergi ödüyorum. Ardında birde bana çamur atıyorlar. Bu insanların kalpleri kararmış. Bu insanlar sıfır insanlar. En fakir Belediye iken en zengin belediye oldum ben. Yapılandırmada da 1 TL borcumuz yok şu an” şeklinde konuştu. 

Bu haber 880 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...