Belediye Meclisi’nden “GÜL VADİSİ” projesine şartlı onay

6 Temmuz 2013 13:06

SDÜ yerleşkesi üzerine BAKA desteğiyle yapılması planlanan Gül Vadisi Projesi dün Belediye Meclisi’nden geçti. Teklif, talep edilen alanda yapılacak her türlü proje için özel sektör ile ekonomik anlamda yarışır şekilde hiçbir ticari faaliyet fonksiyonu bulunmaması kaydı ile oy çoğunluğuyla kabul edildi.

Belediye Meclisi Temmuz ayı son oturumu dün Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın Başkanlığında yapıldı. Özellikle gündemdeki iki madde üzerinde tartışma yaşandı. Gül Vadisi Projesi şartlı olarak geçerken Modernevler Mahallesinde bulunan1000 m2alanın ibadet yeri alanı olarak mı yoksa konut alanı olarak mı? kalacağı yönünde tartışma yaşandı.

BAŞKAN GÜNAYDIN İTİRAZ EDECEK

Makinacılar Sitesi yöneticiliğinin, Modernevler Mahallesi 8000\198 nolu parselin imar planında ibadet yeri alanı olarak ayrıldığı, İl Müftlüğü’nün 22 Mart 2010 tarihli yazısında ‘’Bahse konu bölgenin etrafında yeteri kadar cami bulunduğundan. Yeni bir cami yapılması Müftülüğümüzce de uygun görülmemektedir’’ görüşü doğrultusunda konut alanı olarak değişiklik yapılması teklifi kabul edildi. Ancak bu madde tartışmalı şekilde meclisten geçerken Başkan Günaydın, “Bu alan için daha önce müftülük tarafından ibadethaneye gerek olmadığı bildirmiş. Bu konu tekrar gündeme gelince müftülük bu alanın ibadethane olması yönünde görüş bildirmiş. Fakat bu alanın mal sahipleri burasının ibadethane alanı olmasını istemiyor. Burayı ibadethane alanı olarak kabul edersek, istenilmeyen bir yerde ibadetlerimizi gerçekleştireceğiz. Bu dinimizce ne kadar doğru olur? Bu maddenin yeterince değerlendirilmediğini düşünüyorum” diye konuştu. Günaydın, bu maddenin ertelenmesini talep ederken, bu talebi meclis tarafından kabul görmedi. Bunun üzerine Günaydın itiraz hakkını kullanacağını bildirdi.

GÜL VADİSİ ŞARTLI GEÇTİ

Öte yandan Isparta kamuoyunun da merakla beklediği Gül Vadisi de Meclisten geçti. SDÜ ile BAKA işbirliğinde SDÜ yerleşkesi içine yapılması planlanan Gül Araştırma ve Geliştirme Merkezi çalışmalarının başlanılması planlandığından söz konusu alanın İmar Planına Gül Vadisi olarak işlenilmesi teklifi görüşüldü. Teklif, talep edilen alanda yapılacak her türlü proje için özel sektör ile ekonomik anlamda yarışır şekilde hiçbir ticari faaliyet fonksiyonu bulunmaması kaydı ile oy çoğunluğuyla kabul edildi.

GÜL ÜRÜNLERİNİN SATIŞINA İZİN VERİLEBİLİR

Öte yandan Gül Vadisi meclisten geçerken yeni bir tartışma da beraberinde geldi. Bazı Meclis üyeleri ticari işletmelerin olmamasında hem fikir olduklarını ancak burayı ziyaret eden insanların en azından hediyelik eşya, parfümeri ya da gül ürünlerinin satışının yapıldığı bir yer olması gerektiği kanısında buluştu. Bu konunun ilerleyen günlerde görüşülerek izin verilebileceği gündeme geldi.

 

 

Bu haber 1260 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...