BAKA’dan, Alanya ve Manavgat ekonomilerine yakın plan

8 Temmuz 2013 17:33

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), Manavgat ve Alanya iş dünyasını temsil eden Ticaret ve Sanayi Odaları’nın yeni yönetimleriyle biraraya geldi. Alanya Kaymakamı ve ALTİD yönetimi ile yeni oda başkanları ve yönetim kurulu üyeleri ile görüşmeler gerçekleştiren BAKA, ilçelerle Batı Akdeniz’in kalkınması için neler yapılabileceği konusunda diyoloğu ve varolan işbirliğini artırmaya, ilçelerin Batı Akdeniz ile birlikte kalkınması için her zaman destek vermeye hazır olduğunu bildirdi.

BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin ve Antalya YDO Koordinatörü Alaattin Özyürek, günboyu süren görüşmelerinin ilkinde Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Gülçin Güner ve yönetim kurulu üyeleriyle biraraya geldi. ALTİD’in bahçesinde yöresel kahvaltıdaki görüşmelerde gelecek vizyonuna yönelik görüş alışverişi yapıldı. BAKA’nın Mali Destek Programı’ndan destek alan Alanya Sahil Güvenliği Projesi’ni başarıyla gerçekleştiren ALTİD’e teşekkür eden Tuncay Engin, ALTİD’in yeni destek almaya hak kazanan ‘Alanya'da Dalga Sörflü Günler Projesi’nin de turizmin çeşitlenmesi ve turizmin yıla yayılmasına katkı sağlayacağını düşündüğünü ifade ederek başarılar diledi.

ALTİD İLE WORKSHOP HAZIRLIĞI

BAKA’nın destekleri, çalışmaları ve faaliyetleri ile Alanya ile Batı Akdeniz’e büyük katkılar sağladığını belirten ALTİD Başkanı Gülçin Güner de, turizmde bölge odaklı hedef ülkeler belirlenerek workshop’lar (ikili görüşmeler) gerçekleştirmeyi planladıklarını bunun için de BAKA’nın deneyimlerinden yararlanmak istediklerini söyledi. Her zaman desteğe hazır olan BAKA’nın bu organizasyonlar için köprü görevi görmesini isteyen Güner, workshop’ları sonbahar aylarında İskandinav ve Arap ülkelerini yönelik yapmayı planladıklarını sözlerine ekledi.

BAKA Genel Sekreteri Engin ile YDO Koordinatörü Özyürek, Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir’i ziyaret etti. BAKA’nın sürdürdüğü çalışmalar ve gerçekleştirilen projelerle ilgili bilgi veren Tuncay Engin, kalkınma ajansının kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektörle işbirliği içinde çalışmaya her zaman hazır olduğunu vurguladı.

KAYMAKAMLIK PROJE OFİSİ AÇACAK

Amasya Yeşil Irmak Havza Gelişim Projesi’nde genel sekreter olarak görev yaptığını söyleyen Alanya Kaymakamı Özdemir de, BAKA’nın taşıdığı büyük öneme vurgu yaparak, kaymakamlık ve diğer kurumların proje geliştirmesi gerektiğini belirtti. Proje geliştirmek amacıyla Alanya Kaymakamlığı bünyesinde proje ofisi kurulacağını söyleyen Kaymakam Özdemir, fikir, tasarım yazım ile projelere finansman bulma gibi faaliyetler gerçekleştireceğini ve bunlar için de başarılı çalışmalara imza atan BAKA’nın tecrübelerinden yararlanmak istediklerini kaydetti. Genel Sekreter Engin de, BAKA’nın proje ekibinin eğitim verebileceğini ve her türlü desteğe hazır olduklarını söyledi.

BAKA, Alanya ve Manavgat iş dünyasının önemli kurumlarının yeni yönetimleri ile de biraraya geldi. Genel Sekreter Engin ile YDO Koordinatörü Özyürek, yeni seçilen Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Mehmet Şahin ve yönetim kurulu üyeleri ile görüştü. Kaymakam Erhan Özdemir, Akdeniz Üniversitesi Alanya İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Güngör ve Alanya Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof.Dr. İ.Akın Altun’un da bulunduğu görüşmelerde; ALTSO’nun yeni yönetimine başarılar dileyen Tuncay Engin, BAKA’nın gerçekleştirdiği çalışmaları, faaliyetleri, destek ile teşvikleri konularında bilgi verdi ve ALTSO’nun proje hazırlayıp uygulamasındaki başarılarının devamı dileklerini iletti.

MANAVGAT YENİ HEDEFLER

Yönetim olarak projeler konusunda hassasiyetlerini ve bölge yararına olacak projelerde yer almaktan memnuniyet duyacaklarını söyleyen ALTSO Başkanı Mehmet Şahin de, kurumlar arası işbirliğinin önemine vurgu yaparak başarılı işler gerçekleştiren BAKA ile birlikte hareket edeceklerini belirtti.  Alanya İşletme Fakültesi’ni de ziyaret eden BAKA, Dekan Prof.Dr. İbrahim Güngör’den çalışmaları hakkında bilgi aldı ve Manavgat’a geçti.

Genel Sekreter Engin ile Özyürek, yeni seçilen Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Başkanı Ahmet Boztaş, Yönetim Kurulu üyeleri Mehmet Ergen ve Murat Oğuz Öncel ile Manavgat ve Batı Akdeniz ekonomisini ele aldı. Manavgat ekonomisinin turizm odaklı olduğuna dikkat çeken Ahmet Boztaş, ekonomiyi çeşitlendirmek, tarım ve diğer sektörlerdeki ihraç ürünlerini doğrudan ilçeden satmayı hedeflediklerini söyledi.

Başarılı çalışmalarını takdirle takip ettikleri BAKA’nın tecrübelerinden yararlanmak istediklerini, ilçedeki otellerin yüzde 80’inin sahibinin Manavgatlı olduğunu ve farklı sektörlere de yönelmeyi düşündüğünü söyleyen Başkan Boztaş, Hindistan, Çin ve Kuzey Irak gibi yeni pazar bulma çalışması yapacaklarını, pırlanta ve yakut gibi değerli taşları Hindistan’dan alıp işleyip satmak, tanıtım için animasyonlu harita ile turistlere bilgisayarlı şikayet bankosu gibi projeler hazırlayacaklarını söyledi.

BAKA Genel Sekreteri Engin de, başarılar diledikleri MATSO’nun yeni yöneticileri ile Manavgat ve bölge ekonomisinin gelişip kalkınması için projeler geliştirilebileceğini belirtti.

 

 

Bu haber 681 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...