Yalvaç Belediyesi Meclisi toplandı

8 Temmuz 2013 17:34

Belediye Meclisi aylık olağan toplantısını 03 Temmuz Çarşamba akşamı yaptı. Belediye meclis salonunda saat 21:00’de başlayan ve 12 üyenin katıldığı toplantıda gündemdeki yedi madde görüşülerek karara bağlandı.

Belediye Başkanı Tekin Bayram’ın bir yakınının cenaze töreni nedeniyle açılışına yetişememesi üzerine oturumu Meclis Başkan vekili Mevlüt Aşık açtı. Başkan Tekin Bayram’ın toplantı süresinin yarısında meclise katılmasına kadar da oturum başkan vekili tarafından yönetildi.

Temmuz oturumunda ilk olarak bir önceki meclis kararları okunarak mevcut üyelerin oybirliği ile kabul edildi. Ardından da gündeme geçilmeden önce Ömer Aksu ve Şerife Aksu adlı vatandaşların dilekçeleri okunup gündeme alınması kararlaştırıldı. Gündemin ilk iki maddesinde bulunan ve Zekiye İnanıcı ve Havva Bozbey’e ait, imar planında park, yol ve sağlık tesisi olarak gösterilen taşınmazların kamulaştırılması talepleri görüşüldü. Görüşmeler sonucunda konunun daha detaylı incelenmesi için İmar Komisyonuna havale edilmesi oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin üçüncü maddesinde özel ilave imar planı yönetmeliği ile ilgili konu görüşüldü. Konu hakkında üyelere bilgi veren İmar ve Şehircilik Müdürü Ali Ayvat, bitişik nizamlı alanda, yeni çıkan yönetmelik tarihi itibari ile % 50 yapılaşma izni olduğunu belirtti. Uygulamayla bundan sonra söz konusu alanlarda inşaat yapacak vatandaşlara mağduriyet yaratacağını söyleyen üyeler, bu maddeyi de incelenmek üzere oy birliği ile İmar Komisyonuna havale ettiler.

Gündemin bir diğer maddesinde ise deri sanayi bölgesinde uygulanacak otopark ücretleri görüşüldü. Önceden kent merkezindeki iş yerleri için belirlenen miktarın, bu alanda dükkan metre karelerinin büyük olması nedeniyle çok fazla miktarlara çıkması, deri sanayi bölgesi için ayrı bir fiyat belirleme ihtiyacı doğurdu. Görüşmeler sonucu yönetmelikte belirtilen sanayi bölgeleri için her125 m2ye bir otopark yeri bedeli 200 TL olarak oy birliği ile kabul edildi.

Gündeme ek olarak alınan Ömer ve Şerife Aksu’nun Kaş mahalledeki evlerinin Kent Müzesi yapılmak üzere belediyeye ait daireler ile takas yapılması konusu da mevcut üyelerin oy birliği kabul edildi. Yasa gereği Ağustos ayında, tatil nedeniyle toplanmayacak olan meclis bir sonraki toplantı tarihi olarak da 04 Eylül 2013 Çarşamba olarak belirledikten sonra sona erdi.

Bu haber 886 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...