Eğirdir’de İftar Çadırı 5. yılında da hizmet verecek

8 Temmuz 2013 18:25

İlk defa 2009 yılı Ramazan Ayı’nda kurulan iftar çadırı 5. yılında da hizmet veremeye devam edecek.

Eğirdir Belediyesi tarafından iftar çadırı kuruldu. Eğirdir Belediyesi, Ramazan Ayı boyunca günlük 400- 600 kişiye iftar yemeği verecek. Eğirdirli hayırseverlerin de ayni ve nakdi katkıda bulunacağı iftar yemeği, Kale Mahallesi Belediye Liman Sosyal Tesisleri'nde verilecek.

Eğirdir'de iftar çadırını 2009 yılında ilk defa kurduklarını belirten Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, "2009 yılında ilk defa kurulan iftar çadırı vatandaşlarımız tarafından memnuniyetle karşılanıyor. Yoğun ilginin gösterildiği bu hayırseverlik yarışına Eğirdirliler de yardım yaparak bir ay boyunca yaklaşık 18 bin kişiye sıcak yemek yedirme sevabına giriyorlar. Bu yıl da Ramazan Ayı dolayısıyla zengin, fakir demeden bütün insanları aynı sofrada buluşturarak kaynaştırmayı düşünüyoruz." dedi. Başkan Özmeral,  Yüce İslâm Âlemine, Aziz Türk Milletine, saygıdeğer halkımıza ve bütün insanlığa Ramazan Ayı’nın hayırlara vesile olmasını diledi.

İftar çadırı için organizasyon tertip heyeti kurduklarını belirten Belediye Başkanı Özmeral, "İftar çadırı için yapılacak ayni ve nakdi yardımlar bu heyet tarafından toplanıp değerlendirilecek. İftar çadırına yardım yapmak isteyen hayırseverler Belediye’ye müracaat edebilirler" diye konuştu.

Yardımda bulunmak isteyen hayırseverlerin Ziraat Bankası Eğirdir Şubesi’ndeki 49286285-5002 numaralı hesaba da paralarını yatırabileceklerini belirtildi.

Ramazan ayı müddetince iftar çadırına gelmede güçlük çeken vatandaşlarımıza belediye personelinin iftar çadırı için hazırlanan yemeklerden evlere dağıtım yapacağı açıklandı.

 

Bu haber 701 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...