“Isparta’ya helva yapmaya geldik”

8 Temmuz 2013 18:30

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Isparta temsilciliği, düzenlenen toplantı ile tanıtıldı. Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Teşkilatlanma Başkan Yardımcısı Soner Meşe, temsilciliği iş dünyasının ruhuyla açıldığını ifade ederek, “Isparta’ya helva yapmaya geldik” dedi.

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği(MÜSİAD) Yönetim Kurulu Üyesi ve Teşkilatlanma Başkan Yardımcısı Soner Meşe ve yönetim kurulu üyeleri Isparta temsilciğinin tanıtımını yapmak üzere ilimize geldi. Teraspark’ta düzenlenen toplantıya MÜSİAD Yönetim Kurulu üyelerinin yanı sıra Isparta Temsilcilik Başkanı Selim Mustafa Özkutlu ve Ispartalı işadamları katıldı. Toplantıda Başkan Yardımcısı Soner Meşe, MÜSİAD’ın kurulma amacını ve faaliyetlerini anlatırken, Isparta’nın önemine de değindi.

ÇOK HEYECANLIYIZ

Isparta’nın Türkiye’de en yaşanabilir iller sıralamasında ilk 10 içerisinde yer aldığını hatırlatan Meşe, yakın bir zamanda da ilimizde şube açmak istediklerini duyurdu. Isparta’nın tarım, turizm, maden ve enerji alanlarında potansiyele barındırdığını ifade eden Meşe, “ Bu potansiyeli harekete geçirecek altyapının ziyadesiyle güçlü olduğu Isparta’nın gelişimine katkı sağlayacak bir sivil toplum kuruluşu olarak çok heyecanlıyız” dedi.

TEKERLEĞİ YENİDEN KEŞFETMEYECEĞİZ

Bu heyecanlarının Isparta’nın ekonomisini güçlendirmeye, girişimciliği cesaretlendirmeye, kalifiye işgücünü geliştirmeye, istihdamı arttırmaya ve dünya ölçeğinde rekabet edebilir yenilikçi sanayi ve ticaret örgüsüne sahip olmasına yönelik örnek projeler geliştirmek için de olduğunu belirten Meşe, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz burada tabiî ki tekerleği yeniden keşfetmeyeceğiz. Potansiyel iş ortaklıkları kurmak, iddialı ve başarılı bir işbirliği oluşturmak için en çabuk, en direkt ve en etkin yol, bir çatı oluşturmaktır. Temel prensip ise, birlikten rahmet ve bereket doğmasıdır. Allah’a şükürler olsun ki, Anadolumuzun en zeki, en girişimci insanlarını bir araya getirmiş bir Derneğimiz var. Büyük bir ailemiz var. Şekerimiz; birbirimize duyduğumuz sevgi, unumuz; MÜSİAD’lılık ruhu, yağımız; girişimci dinamizmimizdir. Özetle, Isparta’ya helva yapmak için geldiğimizi vurgulamak istiyorum. Isparta’da bu Temsilcilik çatısını herhangi bir kamu kuruluşu, bir üniversite ya da bir yerel yönetim açmıyor. Doğrudan iş dünyasının içinde olan insanlar açıyorlar. Hepinizin bildiği gibi, öncülerin derneği olan MÜSİAD’ın mayasında Anadolu insanının girişimci ruhu bulunmaktadır. 1990 yılında yaş ortalaması 29,5 olan 12 tane iş insanın bir araya gelerek oluşturdukları bu yapı, artık gerek yurtiçinde gerekse yurtdışında ülkemizin en büyük sivil oluşumlarından biri haline gelmiştir.

İHRACAATA YÜZDE 20 KATKI SAĞLIYOR

 MÜSİAD, entelektüel birikim üzerine inşa ettiği girişimci dinamizm ile köklerin bilgeliği ve paylaşımın bereketi üzerine kurulmuş olan müstesna bir sivil toplum kuruluşudur. Bugün, yurtiçinde 64 noktada; yurtdışında ise 143 noktada temsiliyet kabiliyetine erişilmiştir. 6.500’den fazla üyesi ve onların temsil ettiği 20 binden fazla işletme ile Türkiye GSYİH’sına ve ihracatına yüzde 20’ye yakın katkı sağlanmaktadır. 2 milyondan fazla kişiye iş ve aş imkânı sağlayan işletmeleri ile MÜSİAD, ekonomiye yön veren ve gündem oluşturan güçlü bir ses olmakta ve sürekli gelişimini devam ettirmektedir. Bize soruyorlar,

STRATEJİK HAREKETİ BAŞLATALIM

Yeni bir kimlik kazanacak, ülkemiz sanayisinin rekabet gücünü arttıracak, bilimsel tabanlı, üniversite-sanayi işbirliğine dayanan stratejik hareketi başlatalım dedik. Sorunları ortaklıkla halletmeyi, fırsatlardan da ortaklıkla yararlanmayı sağlamak için teşkilatlanalım dedik. Ortak ihtiyaç analizini, ortak öğrenmeyi, ortak pazarlamayı gündemimize aldık. Bu yüzden, teşkilatlanmamıza her zamankinden daha fazla önem verdik.”

 

 

Bu haber 660 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...