‘’Isparta’da sanayi olmasın, illa olacaksa da teknolojik olsun’’

8 Temmuz 2013 18:32

MÜSİAD Teşkilatlanmadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Soner Meşe, MÜSİAD önderliğinde Isparta’da ortak şirketler kurulabileceğini belirterek, seçilecek ürüne göre en az 3 milyon TL değerinde bir yatırım yapılabileceğini duyurdu. Organize Sanayi’de Isparta’nın Konya, Kayseri ve Gaziantep gibi güçlü rakipleri olacağını ifade eden Meşe, “Burada da sanayi olmasın. İlla her yerde sanayi olacak diye bir şey yok. Sanayi olacaksa da çok teknolojik olsun. Türkiye’de olmayan bir şey olacaksa girelim” dedi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (MÜSİAD) Isparta temsilciliği tanıtım töreni önce MÜSİAD Teşkilatlanmadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Soner Çevik, gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

DÜNYA TARIM VE HAYVANCILIK ÜZERİNE KURULU OLACAK

Isparta ve Burdur için teknolojik bir yatırımdan ziyade tarım ve hayvancılığa dayalı bir sanayinin uygun olacağı yönünde görüşlerini aktaran Meşe, bölgedeki doğal yapımın da buna çok uygun olduğunu bildirdi. Meşe, “Dünya da gelecekte bu değerler üzerine kurulu olacak” dedi.

GÜÇLÜ SANAYİLERE RAKİP OLMAKTANSA….

Soner Meşe, Isparta’nın Organize Sanayi’de Konya, Kayseri ve Gaziantep gibi güçlü illere rakip olacağını ifade ederek, “Buralardaki sanayiye rakip olmaktansa dünyada tarım ve hayvancılıktaki değerleri çok yükseliyor. Emtia fiyatlarında bir düşüş var ama organik ürünlerde bir artış var. Bunun için Isparta çok uygun bir yer. Ispartalı da bunu bilinçli yapıyor. Yollarda gördüğümüz kadar meyvecilik ve hayvancılıkta çok sistemli çalışılıyor. Hedef bu olmalı” dedi. Her yerde illa sanayi olacak diye bir şeyin olmadığını belirten Meşe, “ Tabi ki belli başlı sanayilerin olması gerekir. Sanayi olacaksa da çok teknolojik olsun. Türkiye’de olmayan bir şey olacaksa girelim burada. Katma değeri çok yüksek olsun. Sıradan sanayilerle bu doğayı, tarım yapılacak arazileri yok etmeyelim” diye konuştu.

DÜNYA GÜL GÜNÜ DÜZENLENMELİ

Bu arada Isparta’da gül yetiştiriciliğine değinen Soner Meşe, gülün stratejik bir ürün olması gerektiğini savundu. Gül konusunda tanıtımın yeterli düzeyde yapılamadığını savunan Meşe, “Gülde bir amaç olmalı. Isparta’da dünya gül günü düzenlenebilir. Bu etkinlikte Birleşmiş Milletler Tarım Örgütü’nün sponsorluğunda yapılabilir. Bununla birlikte Isparta’nın madeni olan ponza var. Ponza da satış ürünü olmalı ve öyle değerlendirilmeli” şeklinde konuştu.

ANADOLU’NUN GENEL YAPISI BÖYLE

Öte yandan Isparta’daki şirketlerin ortaklık yapısında olmadığını dile getiren Meşe, bu konuda Anadolu’nun genel yapısının böyle olduğunu söyledi. Bunun uzun vadede öğrenilebilecek bir süreç olduğunu dile getiren Meşe, “Ne yazık ki, ortaklıklar gitmiyor. Bunun temel nedeni de duygusal olmamız ve sistemi yazılara dökemememiz. Hep sözde kalması. Para kazanırken ve kaybederken kırgınlıklar başlıyor. Bir şirketin daim olarak yürümesi için ailelerin görüşmemesi lazım. Türkiye’de aile şirketleri olduğu için ortaklıklar yürümüyor” dedi.

MÜSİAD ISPARTA’DA ORTAK ŞİRKETLER KURMAK İSTİYOR

MÜSİAD’ın birçok ilde ortak şirket kurulması yönünde öncülük ettiğini anlatan Soner Meşe, Isparta’da da uzun vade de böyle bir çalışma olacağını duyurdu. Meşe, sözlerini şöyle sürdürdü: “ Bu şirketin alanı mermer olabilir, ponza olabilir ya da gül olabilir. Ayrıca tarım ve hayvancılıkta olabilir. Böyle bir şirket için ön ayak olacağız. Yönlendirilmesi içinde gerekeni yapacağız. 1-2 yıl içinde bu hayata geçirilmeli.

3 MİLYON EURO’LUK YATIRIM

Isparta’da kurulacak ortak şirket için seçilecek ürün önemli. Minimum 3 milyon Euro’luk bir yatırım olmalı. Bu Isparta’da yapılabilir.”

 

Bu haber 973 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...