CHP’nin Belediye Başkan adayı eski Rektör Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı

9 Temmuz 2013 18:38

CHP İl Başkanı Vedat Şenol, 2014 yerel seçimlerinde belediye başkan adaylarının Lütfü Çakmakçı olacağını açıkladı. Şu an gayri resmi olarak bu açıklamayı yaptıklarını ifade eden Şenol, “Tabi ki aday adaylarımız çıkacaktır ama örgütümüz Lütfü hocamızın yanında. Bundan dolayı kimse küskün, kırgın olmasın Belediye Meclisi ve İl Genel Meclisi üyeliği için aday olsunlar” dedi.

2014 Yerel Seçimleri öncesi ilk hamle CHP’den geldi. Bir süredir halk arasında da adı geçen eski Rektör Lütfü Çakmakçı Belediye Başkanlığı için CHP’nin adayı olacak. İl Başkanı Vedat Şenol, diğer partilerin aday adayı süreçlerinin daha belirsiz olduğunu ancak kendilerinin bu süreci iyi kullandığını belirtti. Lütfü Çakmakçı’nın Isparta için çok önemli bir kişilik olduğunu ifade eden Şenol, “Isparta için proje üreten, herkesi kucaklayan bir kişilik. Lütfü hocamızın aday aday olması bizi umutlandırıyor. Onun belli bir süreci olacak ama şimdiden söyleyebiliriz Lütfü Çakmakçı bizim adayımız. Örgüt tabanında il ve ilçe toplantılarında aday değerlendirmesi yaptık. Eğilim Lütfü hocamızdan yana. Farklı aday adayları çıkabilir. Ama şuan ki durumda örgütümüz Lütfü Çakmakçı’yı destekliyor. CHP’nin zayıf aday çıkarmasını bekleyenler böylelikle hayal kırıklığına uğradı” dedi.

HOCAMIZ İTTİFAKLA HER KESİMİN OYUNU ALABİLECEK BİRİ

Öte yandan Çakmakçı’yla sözlü konuşmalarında aday adayı olacağını kendilerine ilettiğini bildiren Şenol, “Belediye başkanlığı için aday adaylığı düşünen arkadaşlarımız Belediye Meclisi ve İl Genel Meclis üyeliği için aday olabilirler. Toplumun verdiği mesaj çok önemli. Biz bu mesaja göre hareket ediyoruz. Lütfü hoca farklı görüşten insanları bu seçimde ortak noktada toplayacak bir kişi. Belediye başkanı ittifakla seçiliyor, hocamızda ittifakla her görüşten insanın oyunu alabilecek bir kişi. Seçime iddiasız girmenin bir mantığı yok zaten.

İlçeler için de bu ay içerisinde toplantılar yapacağız. İlçe ve beldelerde aday belirleme sürecimizi bu ay hızlandırmış olacağız” diye konuştu.

19 PROJESİ HAZIR

Diğer taraftan Çakmakçı’nın şu anda 19 tane projesinin hazır olduğunu ifade eden Şenol, meclisler için de önemli bir çağrıda bulundu. Özellikle engellilerin Belediye Meclisinde olmasını arzuladıklarını belirten Şenol, “Bayanlar için 3'te 1 kotayı uygulayacağız. Yani meclislerde bayanlarımızı da görmek istiyoruz. Bu anlamda bayanlarımız temmuz ayı sonuna kadar aday adayı olmalılar” şeklinde konuştu.

 

 

Bu haber 1263 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...