2013 yılı için 20 milyon TL’lik yatırım bekliyoruz

10 Temmuz 2013 18:43

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörü Ramazan Çelebi, Ispartalılardan bu yıl 20 milyon TL’lik yatırım beklediklerini belirtti. Bunun 12 milyon TL’sinin devlet tarafından hibe edileceğini ifade eden Çelebi, “Geçtiğimiz yıl bizlere yeteri kadar proje gelmeyince Ispartalılara 100 milyon TL ödeyemedik. Bu ilimiz içinde bizler içinde üzüntü verici bir tablo” dedi.

TKDK İl Koordinatörü Ramazan Çelebi, 2013 yılı için Isparta’ya yapılacak olan yatırımın öngörüsünde bulundu. Yaklaşık 20 milyon TL’lik yatırım beklediklerini belirten Çelebi, “Bundan kastımızda ilimize girişimciler tarafından 20 milyon TL’lik çeşitli yatırımlar yapılmasıdır. Bu 20 milyon TL’nin 12 milyon TL’si devlet tarafından hibe edilen miktar olacak. Geçtiğimiz yıl bizlere yeteri kadar proje gelmeyince Ispartalılara 100 milyon TL ödeyemedik. Bu ilimiz içinde bizler içinde üzüntü verici bir tablo. Bazen bizim kriterlerimizin ağır olduğu söyleniyor. Belirttiğimiz gibi bu para Avrupa Birliği’nden geliyor. O yüzden de bunun kurallarını ve kriterlerini AB uyguluyor. Hemşerilerimizin bu kriterleri yerine getirmelerini diliyorum. Bu yönlü büyük fırsatları lütfen kaçırmayın. Sizin yatırımınızın yarısından fazlasını hibe olarak geri almaksızın biz ödüyoruz” dedi.

SAHTE DANIŞMAN BELASI

Diğer taraftan Çelebi, sahte proje danışmanlarına karşı girişimciyi de uyarmayı ihmal etmedi. Çelebi, piyasada iyi niyetli vatandaşların duyguları ile oynayan sözde danışmanlar olduğunu ve bu konuda çok dikkatli olunması gerektiğini bildirdi. Proje hazırlarken danışmanlara başvurabilineceğini ancak ilk etapta paranın kaptırılmaması gerektiğini belirten Çelebi, “Size kendini danışman olarak tanıtan kişileri alın ve bize getirin. Biz kendileriyle bir tanışalım. Herkes danışman değildir. Bu tür vakalar ile karşı karşıya geliyoruz. Eğer size danışman olduğunu söyleyerek gelen olursa lütfen bize getirin. Tanımadığınız kişilere inanmayın, gerçek danışmanlar kendilerini belli ediyorlar” diye konuştu.

 

Bu haber 619 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...